Podneseno oko 6.000 zahtjeva za jedinstven mjesečni borački dodatak

Srna
Podneseno oko 6.000 zahtjeva za jedinstven mjesečni borački dodatak

PRIJEDOR- Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu grada Prijedora do sada je podneseno oko 6.000 zahtjeva za jedinstveni mjesečni borački dodatak i oko 500 zahtjeva za kategorizaciju, izjavio je načelnik ovog odjeljenja Ranko Kolar.

On je pozvao sve učesnike Odbrambeno-otadžbinskog rata, koji imaju najmanje jedan mjesec ratnog staža u zoni borbenih dejstava, a nisu se još prijavili, da podnesu zahtjev za ovu novu vrstu davanja.

"Imaju pravo i imaju vremena, jer je rok neograničen. Niko neće biti oštećen. Ko misli drugačije, neka se javi, Odjeljenje radi punom parom, radi se i subotom Pozivam sve na strpljenje, a očekujem da će podaci biti uneseni do kraja januara, jer sada jenjava pritisak koji smo imali, naročito u septembru i oktobru", rekao je Kolar.

On je naveo da se jedinstveni mjesečni borački dodatak počeo isplaćivati, da proces ide postepeno u zavisnosti od dinamike kojom se unose podaci, da je do kraja ove godine iznos 2,20 KM za svaki mjesec u zoni borbenih dejstava, a da se od 1. januara očekuje nova odluka po kojoj će iznos biti tri KM. "Svima koji imaju godišnji borački dodatak on će biti ukinut uvođenjem ovog mjesečnog", dodao je Kolar.

Prema podacima Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, za dopunska prava boraca, ratnih vojnih invalida, porodica poginulih boraca i preminulih ratnih vojnih invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata prošle godine je iz budžeta grada izdvojeno 264.850 KM ili za 47 odsto više nego u prethodnoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana