Poco: Kompanija "PMP" planira novo investiranje u Srpskoj

Srna
Foto: Srna

TRST- Italijanska kompanija "PMP" planira novo značajno investiranje u Republici Srpskoj, izjavio je danas vlasnik i direktor kompanije Luiđino Poco.

Poco je istakao da je to znak da je Republika Srpska dobro mjesto za investicije, da tu vrijedi ulagati i da investiranje ima mnogo prednosti, podsjetivši da je kompanija "PMP" više od 20 godina prisutna na teritoriji Srpske.

On je naglasio da postoji odlična saradnja ove kompanije sa lokalnim i republičkim organima u Srpskoj, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

"Mi smo U Republici Srpskoj našli vrlo dobru radnu snagu, odlične menadžere i stvorili smo dobar ambijent za dalji nastavak naših aktivnosti", rekao je Poco povodom posjete delegacije Vlade Srpske italijanskoj regiji Friuli Venecija Đulija.

Poco je ocijenio da posjeta predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića italijanskoj regiji Friuli Venecija Đulija dolazi u značajnom momentu za industrijske kompanije iz ove regije, koje se trenutno nalaze u fazi transformacije i reorganizacije svog rada.

On smatra da je ovo ključni momenat da premijer Višković predstavi potencijalnim italijanskim investitorima mogućnosti ulaganja u Republicie Srpskoj.

Poco je naveo da će premijer Višković i ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović imati priliku da direktno razgovaraju sa investitorima iz ove italijanske regije i odgovore im na sva pitanja koja se odnose na prednosti ulaganja u Republici Srpskoj.

"Na ovaj način želimo da nastavimo i da i dalje ojačamo saradnju između Republike Srpske i italijanske regije Friuli Venecija Đulija", rekao je Poco.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana