Počinje obilježavanje nedjelje solidarnosti

Srna
Foto: Srna

PALE - Crveni krst Republike Srpske će od danas do 21. decembra obilježiti Nedjelju solidarnosti s ciljem podrške najosjetljivijim kategorijama društva.

Ove godine Nedjelja solidarnosti obilježava se pod sloganom "U vrijeme praznika niko ne treba biti sam. Prazničnu radost podijelimo sa drugima!" "To je period kada intenziviramo naše aktivnosti socijalno humanitarnog karaktera, imajući u vidu da je i pandemija virusa korona dovela do potrebe za snažnijim djelovanjem jer je broj korisnika pomoći, zbog ovih okolnosti, povećan", saopšteno je iz Crvenog krsta Republike Srpske.

Sve opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta Srpske aktivno će prikupljati prehrambene, higijenske i ostale artikle za pripremu humanitarnih paketa. U saopštenju se ističe da Crveni krst, povodom predstojećih praznika, želi da obraduje što veći broj osoba u stanju potrebe u ovo praznično vrijeme.

Iz Crvenog krsta Srpske su izrazili nadu da podrška lokalnih privrednika, firmi i drugih institucija i pojedinaca neće izostati ni u ovom periodu, te da će svojim skromnim doprinosom uljepšati svakodnevicu najranjivijim kategorijama društva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana