Počinje četvorodnevna manifestacija "Kočićev zbor"

Srna
Foto: wevotravel

BANjALUKA - Četvorodnevna manifestacija "Kočićev zbor" počeće danas u Beogradu, a svečana akademija, kada će biti dodijeljene nagrade, biće održana u subotu, 24. avgusta, u Banjaluci.

U Beogradu će danas biti položeni vijenci i cvijeća na grob i spomenik Petru Kočiću u Beogradu.

Vijenci će u 12.00 časova biti položeni na Kočićev grob u Aleji velikana na Novom groblju, a potom će ispred spomenika ovom velikanu u Čuburskom parku početi književni dio manifestacije prigodnim besjedama i stihovima.

Prema programu manifestacije, u 20.00 časova biće održano književno veče "Zmijanje u Beogradu, Srpska u Srbiji" u svečanoj sali Udruženja književnika Srbije.

U Banjaluci će sutra u 10.00 časova biti položeni vijenci kod spomenika Petru Kočiću u parku ovog srpskog velikana, a u 12.00 časova će na platou ispred Narodne i univerzitetske biblioteke Srpske biti otvorena izložba "Stripovijetke" prema pričama Stefana Mitra Ljubiše.

Svečano otvaranje 59. "Kočićevog zbora" i književne večeri planirano je u 19.00 časova u Parku Petar Kočić.

Svečana akademija, u okviru koje će biti dodijeljene Kočićeve nagrade i nagrade "Zmijanjče", biće održana u subotu, 24. avgusta, u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Prethodno je planirana da bude održana tradicionalna borba bikova za nagradu "Jablan" na zborištu na Manjači.

Prema programu manifestacije, u nedjelju, 25. avgusta, u Stričićima kod Banjaluke planirano je da u 11.00 časova bude održan kulturno-umjetnički program "Snaga jedinstva" kod Osnovne škole "Petar Kočić".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana