Počinje akademska godina na univerzitetima u Srpskoj

Srna
Počinje akademska godina na univerzitetima u Srpskoj

BANjALUKA- Na javnim univerzitetima u Republici Srpskoj počinje akademska godina, prvi put će u amfiteatre kročiti više od 3.000 brucoša.

Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Repblike Srpske Željko Budimir poželio je uspješan početak nove akademske godine svim studentima, posebno brucošima, ističući da je zaustavljen pad u broju upisanih studenata koji je bio evidentan posljednjih 10 godina.

-U prva dva roka na Univerzitetu u Banjaluci upisano je 1.930 studenata, a imamo još treći upisni rok, dok je na Univerzitetu Istočnom Sarajevu upisano 1.128 studenata i imaćemo još određen broj studenata u trećem upisnom roku - rekao je ranije Budimir.

Na fakultetima u Srpskoj i Akademiji umjetnosti u Banjaluci biće organizovan prvi akademski čas za sve studente prve godine prvog ciklusa studija.

Nastava u novoj akademskoj godini na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u sjedištu na Palama, danas će početi u devet časova, a u odjeljenju Fakultata u Bijeljini u 14 časova u Centru za visoko obrazovanje.

Sa Pravnog fakulteta su naveli da su u ovoj godini ostvarili izuzetne upisne rezultate i da je u prvu godinu prvog ciklusa upisano 106 studenata, što je za 16 odsto više nego prošle, a 80 odsto nego pretprošle.

Ovim se Pravni fakultet, uz Medicinski, jedini na nivou Univerziteta u Istočnom Sarajevu vratio na nivo upisa iz 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana