Počela takmičenja u okviru Malih olimpijskih igara

Srna
Foto: Opstina-novigrad.com

NOVI GRAD - Utakmicama u malom fudbalu, koje se igraju u sportskoj dvorani, danas su u Novom Gradu počela opštinska takmičenja u okviru Malih olimpijskih igara.

Predsjednik Društva pedagoga fizičke kulture Novi Grad Dejan Blagojević rekao je da se danas takmiči osam ekipa iz novogradskih osnovnih škola - pet muških i tri ženske ekipe.

"Najuspješniji će predstavljati našu opštinu na regionalnom takmičenju u utorak, 13. februara, u Prijedoru", naveo je Blagojević.

On je rekao da će ove godine, u okviru Malih olimpijskih igara biti održana takmičenja i u odbojci, rukometu, košarci, atletici, šahu, stonom tenisu i džudou.

Blagojević je objasnio da će regionalna takmičenja biti završena do 20. marta.

"Male olimpijske igre su najznačajniji projekat Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske koje u jednoj sezoni okupe 10.500 učenika osnovnih i srednjih škola. U Novom Gradu je prošle godine učestvovalo 600 učenika", rekao je on.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Mladen Janjetović rekao je da opština Novi Grad podržava takmičenje na opštinskom nivou i snosi troškove odlaska na regionalna takmičenja.

On je naveo da je u opštinskom budžetu ove godine za školski sport predviđeno 15.000 KM.
 

i

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana