Počela nova školska godina; Zvaničnici čestitali

GS
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- U Republici Srpskoj počela je nova školska godina.

Zvaničnici Srpske čestitali su svim učenicima, učiteljima, nastavnicima, profesorima i roditeljima početak školske godine.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poželio je svim učenicima, njihovim roditeljima, učiteljima i nastavnicima srećan i uspješan početak nove školske godine.

"Posebno čestitam polazak u školu našim prvačićima koji će prvi put sjesti u školske klupe, gdje ih čekaju školske obaveze i zadaci. Dragi učenici, neka vam školski dani budu ispunjeni radošću, želim vam da vrijedno učite, stičete nova znanja i vještine i da postižete dobre rezultate", istakao je Dodik u čestitki.

On je još jednom zahvalio svim prosvjetnim radnicima za ogroman trud i lično zalaganje u proteklom periodu kada se radilo u otežanim uslovima zbog pandemije virusa korona, čime su pokazali da su spremni da odgovore na sve izazove i da pomognu učenicima da lakše savladaju novo gradivo.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je početak nove školske godine, ističući da je obrazovanje temelj svakog društva.

Ona je navela da u tom smislu pozdravlja svaku inicijativu čiji je cilj unapređenje obrazovnog procesa, prilagođenu potrebama i interesovanjima učenika, ali i potrebama tržišta rada.

"Svim učenicima u Republici Srpskoj upućujem najiskrenije čestitke povodom početka nove školske godine, sa željom da steknu nova znanja, prijateljstva i postignu dobar uspjeh", navela je Cvijanovićeva u čestitki učenicima, roditeljima, učiteljima i nastavnicima, kao i zaposlenima u školstvu.

Posebne čestitke Cvijanovićeva je uputila najmlađim školarcima, prvačićima koji prvi put sjedaju u đačke klupe sa željom da im ovaj dan donese posebnu radost koja će im ostati u najljepšem sjećanju i da se zajedno sa nastavnicima, roditeljima i novim prijateljima raduju učenju, druženju, ali i sticanju znanja, kao glavnom podsticaju za što bolju budućnost.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je danas učenicima osnovnih i srednjih škola u Srpskoj početak nove školske godine sa željom da ostvare što bolji uspjeh, kao zalog koji će odrediti njihovu budućnost.

Višković je učenicima poručio da budu smjerni i vrijedni, svjesni da školski dani zaista jesu najljepši period života, ali i doba u kojem stiču znanja koja će koristiti kada budu odrasli ljudi.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poželio je uspješnu novu školsku godinu.

"Siguran sam da će školsko zvono obradovati sve đake željne novih znanja, iskustava i vještina koje će steći u radu sa svojim učiteljima i nastavnicima" navodi se Čubrilovićevoj u čestitki.

On je istakao da će prvi školski dan posebno obradovati prvačiće koji prvi put sjedaju u školske klupe.

"Želim vam srećan i uspješan početak nove školske godine" istakao je Čubrilović u čestitki koju je uputio u svoje i u ime Narodne skupštine.

Nastava u novoj 2022/2023. godini počela je danas za 85.000 osnovaca i 36.000 učenika srednjih škola u Republici Srpskoj.

Ove školske godine u prvi razred krenulo je 9.000 učenika.

Za razliku od prethodne dvije godine, nastava se odvija bez ograničenja i mjera koje su važile tokom pandemije virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana