Počela m:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Učimo radeći zajedno!

M:tel
Počela m:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Učimo radeći zajedno!

U prostorijama kompanije m:tel, po prvi put je počela sa radom ljetna akademija za studente fakulteta sa IKT usmjerenjima. Ukupno 40 studenata ETF-a Banjaluka, ETF-a Istočno Sarajevo, FET-a Tuzla, PMF-a Banjaluka i FTN-a Novi Sad stiču nova znanja i obavljaju praksu tokom mjeseca avgusta.

Ovaj koncept ljetnje akademije nudi studentima priliku da se kroz proces obavljanja stručne prakse upoznaju sa poslovnim procesima i tehnologijama koje su relevantne u brzo razvijajućem svijetu telekomunikacija, kao i da osjete timski duh i steknu uvid u profesionalni rad koji ih očekuje kada napuste studentske klupe.

Program m:tel ljetne akademije obuhvata četiri inženjerske oblasti koje su izuzetno atraktivne na tržištu rada za buduće inženjere, a čine okosnicu funkcionisanja savremenih telekomunikacionih kompanija: infrastrukturni sloj, mrežni sloj, servisni sloj i upravljanje podacima. Program obuhvata mentorsku superviziju i rad sa četiri grupe studenata, koje se bave pomenutim oblastima, a tim mentora uključuje iskusne profesionalce inženjere iz različitih sektora kompanije.

Kroz učešće na ovoj ljetnoj praksi studenti će doživjeti realne poslovne procese koji se svakodnevno dešavaju u radnom ambijentu i steći će neophodne poslovne vještine kao što su timski rad, upravljanje vremenom i rješavanje problema.

Organizacijom ljetne akademije, kompanija m:tel nastavlja da održava i jača veze između obrazovnog sistema i industrije, i podržava prilike za profesionalni razvoj mladih talenata, a budućih stručnjaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana