Počela konferencija "Od pandemije do infodemije" u Mostaru

Milijana Latinović
Foto: Glas Srpske/M.L.

MOSTAR - Konferencija "Od pandemije do infodemije" okupila je u Mostaru brojne predstavnike iz zdravstvenog sektora i medija koji će na panelima tokom dva dana razmijeniti informacije i iskustva o komunikaciji u vrijeme pandemije virusa korona.

Na panelima je istaknuto da je komunikacija u BiH počela mnogo prije pojave prvog slučaja zaraze virusom korona, a nedostatak ljudi bio je najveći problem sa kojim su se suočavale  institucije, ali i mediji.
 

-Komuniciranje u javnom zdravstvu nije stvar imidža već jedna od javnozdravstvenih mjera - istakao je stručni savjetnik u Sektoru za javno zdravlje pri Federalnom ministarstvu zdravstva Zlatan Peršić.

Panelisti su saglasni da su mediji odigrali ključnu ulogu u vrijeme pandemije, te da je njihova odgovornost u prenošenju javnozdravstvenih poruka velika.
 

- Mediji su bili ključni u borbi protiv dezinformacija koje su se pojavljivale u javnosti. Tradicionalni mediji su nam bili saveznici u razbijanju mitova i zaustavljanju lažnih vijesti- naglasila je rukovodilac Odsjeka za odnose s javnošću u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Jelena Vujić.
 

Tokom konferencije koju su organizovali Svjetska zdravstvena organizacija i  UNICEF biće riječi i o tome zašto je važno znati jasno ispričati priču,kako sačuvati zdrav razum i umiriti druge, te kako pronaći korisne informacije u sveopštoj buci kao i o imunizaciji kao civilizacijskom napretku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana