Počela centralna manifestacija "58. Kočićevog zbora"

Srna
Počela centralna manifestacija "58. Kočićevog zbora"

BANjALUKA - Centralna manifestacija trodnevnog obilježavanja "58. Kočićevog zbora" počela je danas Svetom liturgijom u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Stričićima kod Banjaluke, pomenom Petru Kočiću, srpskom književniku i narodnom tribunu, i njegovom ocu Gerasimu.

Liturgiji prisustvuje veliki broj građana, među kojima su i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, princ Filip Karađorđević i princeza Danica.

Nakon liturgije uslijediće litija, pomen junacima otadžbine i polaganje vijenaca na Spomenik palim borcima u Stričićima.

Za 12 časova zakazan je kulturno-umjetnički program uz zborovanje, obraćanje zvaničnika, besjednika i dobitnika Kočićeve nagrade i posluženje tradicionalnih jela na lokaciji zborišta "Kod Jablana".

Na zborištu će se nastaviti tradicionalno nadmetanje u narodnim vještinama i sportovima uz učešće padobranaca, kao i drugi dio bodljavine bakova, te dodjela nagrade "Jablan".

U Banjaluci je u petak, 25. avgusta, održana svečana akademija upriličena povodom 58. Kočićevog zbora, na kojoj je književniku Đorđu Sladoju uručena Kočićeva nagrada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana