Pobjednici vojnog takmičenja Turčin i Slovenka

Srna
Pobjednici vojnog takmičenja Turčin i Slovenka

SARAJEVO - Murat Emektar iz Oružanih snaga Turske pobjednik je regionalnog vojnog takmičenja u polumaratonu u muškoj konkurenciji, a Jasmina Pitamić iz Oružanih snaga Slovenije u ženskoj, saopšteno je danas iz Ministrstva odbrane u Savjetu ministara, koje je sa Oružanim snagama BiH bilo domaćin ovog takmičenja.

Na polumaratonu učestvovalo je više od 70 takmičara iz devet vojnih reprezentacija - BiH, Crne Gore, Grčke, Holandije, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije i Turske, a događaj je realizovan u okviru četvrtog izdanja manifestacije “Sarajevski maraton”.

Emektar je istrčao polumaraton u vremenu od 1:05:47, drugo mjesto je osvojio Husein Kan iz Oružanih snaga Turske, a treće Janis Zevakis iz Oružanih snaga Grčke.

Pitamićeva je u ženskoj konkurenciji prva prošla kroz cilj i istrčala polumaraton u vremenu od 1:22:42, druga je bila Nataša Ćulafić iz Vojske Srbije, a treća Jonela Puija iz Oružanih snaga Rumunije.

Vojna reprezentacija Turske odnijela je pobjedu u muškoj konkurenciji, drugo mjesto je zauzela reprezentacija Rumunije, a treće reprezetacija Srbije.

U ženskoj konkurenciji najbolja ekipa je bila reprezentacija Slovenije, dok je drugo mjesto zauzela Srbija, a treće Rumunija.

Regionalno vojno takmičenje “Balkanske igre - polumaraton”, koje je održano pod pokroviteljstvom Međunarodnog savjeta za vojni sport (CISM), završeno je danas proglašenjem pobjednika.

Na ceremoniji zatvaranja, zamjenik komandanta Komande za podršku Oružanih snaga BiH brigadir Rusmir Mrković je istakao da sport igra veoma važnu ulogu u cjelokupnom životu i radu pripadnika oružanih snaga.

On je izrazio zadovoljstvo organizacijom takmičenja i postignutim rezultatima, te čestitao svim učesnicima na uloženom trudu i zalaganju, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana