“Play Media Day” okupio brojne domaće i regionalne predavače u Banjaluci

Jana Kezić
Foto: GS

BANjALUKA - Regionalni komunikacijski događaj “ Play Media Day", sedmi po redu, i ove godine je pokazao da je komunikacija beskonačna, te da kreativnih ideja i druženja nikada nije dosta.

Brojni domaći i regionalni predavači predstavili su se publici u petak u “Sinestaru” u “Delta planetu” u Banjaluci, a program je izvođen uživo.

Mladi i kreativni ljudi, puni elana da nauče nešto novo, uživali su u bogato pripremljenom programu, a osim toga su stekli i nova prijateljstva. Nasmijana lica učesnika i predavača su bila dokaz da je na ovom događaju sve odisalo kreativnošću, a s ciljem da se mladim ljudima pomogne u ostvarivanju snova.

Direktorica programa “Play Media Day"  Dijana Tepšić istakla je da ovaj događaj nije važan samo za BiH, nego za cijeli region.

- Ove godine smo imali zaista fenomenalan program, sa 30 predavača iz regiona i svijeta. Govorili smo o najnovijim trendovima u kreativnoj industriji, digitalnoj promociji, odnosima sa javnošću, marketingu, te društvenim mrežama i tome šta to treba sve da imamo kako bismo bili konkurentni na tržištu - kazala je Tepšićeva.

Dodala je da je ovaj događaj postao tradicija, te da se svake godine osjeća divna energija.

- Regionalni komunikacijski događaj “Play Media Day” je prilika da se Banjaluka, ali i BiH pozicioniraju na mapu svijeta kreativne industrije - rekla je Tepšićeva.

Izvršni direktor “Play Media Day” Bojan Dragišić kaže da su ove godine ispunili očekivanja publike, te da im je drago što stižu samo pozitivne povratne reakcije.

- Ovo je negdje prvi događaj poslije pandemije gdje u pravom smislu možemo da imamo publiku u nešto većem obimu, gdje imamo do 500 učesnika. To nam je pružilo mnogo programskih mogućnosti, pa su ove godine predavanja bila u čak dvije konferencijske sale - rekao je Dragišić, dodajući da je ovo prilika da se sklope razna poznanstva i poslovi. 

Ida Prester, prvi put u ulozi moderatora, kaže da je za Banjaluku vežu duboke veze, jer je vodila “Demofest” deset godina.

- Predavači su ove godine genijalni i zaista inspirativni, te mi je posebno drago što “Play Media Day” postaje jaka regionalna priča - kazala je ona.

Konsultant za organizacione promjene i digitalnu transformaciju Miljana Nikodijević iz Srbije na predavanju je podijelila praktične savjete i izložila strategije koliko je ljudski faktor presudan za uspjeh digitalne transformacije.

- Veoma sam zadovoljna kako je publika odreagovala, jer moje prezentacije natjeraju ljude da se zamisle. Postavila sam pitanja o tome kako možemo našim privredama da pomognemo, a posebno porodičnim biznisima koji se nalaze u tranziciji, te kako da pređu sa jednog poslovnog modela na drugi - kazala je Nikodijevićeva za “Glas Srpske”.

Učesnica konferencije Milja Šijakinjić, koja je govorila o istini u kreativnom radu, objasnila je na koji način se reklame mogu učiniti što istinitijim.

- Bitno je da se organizuju ovakvi događaji u smislu prikupljanja i dijeljenja znanja, i ovo je prilika da se čuju mišljenja drugih koja inspirišu - kazala je ona za “Glas”. 

Travel blogeri

Panel “Posao iz snova” travel blogera iz regiona Jovane Kvržić, Vane Bojović, Borisa Radoševića i Roberta Dacešina posebno je oduševio publiku, čemu je svjedočila puna sala. 

- Prvi put sam na ovoj konferenciji i mnogo nam se dopada jer se pokreću zanimljive teme. Pričali smo o putovanjima i poslu blogera kojim se bavimo i vrlo je bitno da se ljudi povezuju jer se ovdje dešavaju i poslovne konekcije - kazala je za “Glas” autorka sajta “Jovanin život u koferu.ba” Jovana Kvržić.

Prvi put na “Play Media Day” je bila i Vana Bojović iz Hrvatske, koja je kazala da joj je ovo bilo divno iskustvo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana