Planinari uživali u pogledu sa Dimitora

Srna
Foto: srna

MRKONjIĆ GRAD- Planinari iz Mrkonjić Grada učestvovali su u usponu na Dimitor zajedno sa još 15 društava iz BiH.

Iz Mrkonjić Grada juče je u 15. usponu na Durmitor učestvovalo Planinarsko-ekološko društvo "Vidik" sa oko 280 planinara i ljubitelja prirode. Kretalo se u jutarnjim časovima sa izletišta Zelenkovac, preko Kozije strane do najvišeg vrha - Malog Dimitora, koji se nalazi na 1.483 metra nadmorske visine.

Sekretar Planinarskog društva "Vidik" Ivana Berić rekla je Srni da ih je vrijeme poslužilo, dan je bio vedar, a pogledi sa Dimitora neopisivi. "Staza je na dijelovima dosta strma i kondiciono zahtjevna, naročito pred sami Mali Dimitor ima strmi dio oko kilometar dužine. Išlo se i grebenom i šumom, a Kozija strana je mnogo atraktivna", navela je Berićeva

. Ona je dodala da je za sve učesnike bio organizovan ručak u mjestu Graci, a na stazi im je poslužen čaj. Tradicionalni uspon podržalo je 30 sponzora, među kojima je opština Mrkonjić Grad, kao i brojni privrednici i prijatelji društva.

Berićeva je napomenula da je ovaj zimski uspon savezna akcija koja se nalazi u kalendaru Planinarskog saveza Republike Srpske i da se tradicionalno organizuje u posljednjem vikendu zime.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana