Petričević: Vlada Srpske kontinuirano pomaže namjensku industriju

Srna
Foto: Srna

BIJELjINA- Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević rekao je danas u Bijeljini da Vazduhoplovni zavod "Orao" i institucije Srpske zajedno djeluju s ciljem obezbjeđivanja novih tržišta, savremenijih uslova poslovanja, čime se obezbjeđuju i nova radna mjesta.

Petričević je istakao da je Vlada Srpske uvijek na usluzi kompaniji "Orao" i generalno namjenskoj industriji Republike Srpske, jer je na neki način upravo ova kompanija nosilac razvoja privrede.

"Ova kompanija će, uz našu podršku, intenzivirati saradnju sa Tehničkim remontom Bratunac, odnosno kroz Program rada Ministarstva dodatno ćemo pomoći u procesima osavremenjavanja samih procesa proizvodnje nabavkom opreme i tehnologije, neophodne da bi se zadržao kontinuitet i ostvorila bolja produktivnost i efikasnost poslovanja kako namjenske industrije, tako i privrede u cjelini", rekao je Petričević na obilježavanju 78 godina od postojanja "Orla".

On je čestitao rođendan kompanije rukovodstvu i zaposlenima, ali i podsjetio na sve radnike bez kojih ne bi bilo današnjeg "Orla", sve koji su radili u Vazduhoplovnom zavodu, a svoj živote dali za Srpsku tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Vazduhoplovni zavod "Orao" danas je parastosom zaposlenima koji su poginuli u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i svečanim prijemom za zvanice obilježio 78 godina od osnivanja ove kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana