Petoro djece i puno ljubavi: Život porodice Jeknić

ATV
Petoro djece i puno ljubavi: Život porodice Jeknić

Prelijepa fotografija porodice Jeknić obišla je Srbiju, a na njoj mama, tata i petoro djece obučeni u narodnu nošnju poziraju nasmijani i ponosni. Da je porodica ključ svega, dokazuju Ana (28) i Milosav (29) Jeknić iz Sevojna kod Užica.

Prvo dijete dobili su jako mladi. Iako su naišli na predrasude okoline, imali su jedan cilj i jednu želju - da imaju što više djece. Iz ljubavi duge 11 godina rodili su se Milica (10), Jovana (8), Tara (6), Nikola (4) i Luka (1). Kad se njihove godine saberu dobije se broj 29 - toliko ima tata Milosav. Ova "numerologija" je definitivno najsrećnija koju smo do sada vidjeli.

- Znamo se bukvalno od malih nogu, još od osnovne škole. Prvo smo se družili, pa smo tek kasnije počeli našu priču 2013. godine. Već naredne godine rodila se naša prva kćerka Milica. Ja sam tada imala 17 godina, a suprug 19. Možda smo za neke poranili, ali mi smatramo da je sve došlo taman kada je trebalo - počinje Ana priču za Telegraf.rs.

Da im je bilo teško u početku dok su bili jako mladi, ne kriju. Sada su srećni što njihova porodica broji toliko članova, a oni su i dalje mladi i imaju istu želju - samo da ih je što više.

- Svaki početak je težak, ali smo sve uspjeli da prebrodimo i izađemo još jači. Naša želja od prvog dana je bila da imamo veliku porodicu. I ta želja nam se ispunila. Ponekad stvarno jeste teško svakome pokloniti pažnju, ali trudimo se da im se posvetimo jednako. Manjima uvijek treba više pažnje - kaže ova supermama.

U kući Jeknića smijeha i buke ne manjka, ali to je i normalno. Zato, kada zagusti oko djece, tu su da priteknu u pomoć njihove desne ruke - baka Ljilja i djedovi Milivoje i Dragan.

- Najstarija kćerka je nekako i najtolerantnija, sa njom se uvijek sve lako dogovorimo i u principu ona svima popusti. Manji se ponekad sporečkaju oko igračke, ali sve to brzo riješe. Uglavnom kada smo napolju ili u parkiću uvijek brinu jedni o drugima i drže se zajedno - ističe ova ponosna mama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana