Pet godina "Hercegovačke kuće" - svjetski priznat projekat

Srna
Pet godina "Hercegovačke kuće" - svjetski priznat projekat

TREBINjE - Agrarni fond grada Trebinja obilježio je danas petu godinu postojanja prodavnice tradicionalnih hercegovačkih proizvoda "Hercegovačka kuća" u kojoj je zastupljeno više od 1.000 proizvoda.

Za to vrijeme postignut je veliki uspjeh s obzirom na to da je projekat postao i svjetski priznat, izjavio je direktor ovog fonda Veselin Dutina Dutina je naveo da će uskoro u Beogradu biti otvaren objekat "Hercegovačke kuće", da je preostalo da gradonačelnik Beograda potpiše ugovor o zakupu poslovnog prostora, te da se taj prostor adaptira, što će se raditi ubrzano.

"Poslovni prostor Hercegovačke kuće će se nalaziti u opštini Vračar.

Tržištu Beograda ćemo ponuditi sve proizvode koji se nalaze na policama Hercegovačke kuće", rekao je Dutina. On je novinarima rekao da je evidentan ogroman uspjeh koji su postigli svi proizvođači "Hercegovačke kuće", zaposleni u Agrarnom fondu, te rukovodstvo grada Trebinje koje podržava njihov rad.

"Grad Trebinje je sa pričom o Hercegovačkoj kući osvojio prvo mjesto na svjetskom sajmu turizma u Berlinu kao najbolja održiva destinacija", rekao je Dutina. On je napomenuo da će se u budućnosti raditi na proširenju asortimana poljoprivrednih proizvoda "Hercegovačke kuće", gdje će svoje mjesto naći i poljoprivredni proizvođači iz drugih opština istočne Hercegovine.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da uspjeh to što je u "Hercegovačkoj kući" zastupljeno više od 1.000 proizvoda, te da je otvaranje objekta u Beogradu veliki potencijal za koji je potrebno unaprijediti asortiman proizvoda.

On je istakao da će Grad Trebinje uvijek pružiti podršku vrijednim poljoprivrednim proizvođačima, da su preduslovi za razvoj poljoprivrede stvoreni, a da će rješavanjem sistema navodnjavanja segment poljoprivrede biti još napredniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana