Pelagićevo dobija video-nadzor sa 26 kamera na 15 lokacija

Srna
Pelagićevo dobija video-nadzor sa 26 kamera na 15 lokacija

PELAGIĆEVO - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas u Pelagićevu da će ova opština dobiti video-nadzor sa 26 kamera na 15 lokacija.

Lukač je podsjetio da je do sada video-nadzor upostavljen u 53 opštine u Republici Srpskoj čime je stopa kriminaliteta u tim lokalnim zajednicama smanjena i do 50 odsto. On je dodao da će Policijska stanica Pelagićevo biti preseljena u zgradu čije prostorije je koristila opština, te da će te prostorije biti potrebno renovirati

. Prema njegovim riječima, u novim prostorijama Policijske stanice biće omogućeno izdavanje ličnih karata, pasoša i vozačkih dozvola.

"Kroz određene izmjene sistematizacije predvidjeli smo ovdje jedno mjesto pomoćnika komandira i par mjesta za policijske službenike. Na taj način ćemo proširiti stanicu policije u Pelagićevu", rekao je Lukač novinarima. Lukač je napomenuo da je stanje bezbjednosti na području opštine Pelagićevo zadovoljavajuće.

Načelnik opštine Pelagićevo Slavko Tešić rekao je da će projekat uspostavljanja video-nadzora na području opštine koštati oko 70.000 KM i da će ga zajednički finansirati opština Pelagićevo i MUP Republike Srpske.

"Očekujemo da početkom sljedeće godine taj projekat u cjelosti bude završen. Do kraja godine bi trebalo da se renovira zgrada površine 300 kvadratnih metara, koje je koristila opština i bez naknade ćemo ih dati na korišćenje policijskoj stanici", istakao je Tešić.

Načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić istakao je da projekat "Rad policije u zajednici" daje odlične rezultate, te da je ovo primjer dobre saradnje između policije i lokalne zajednice.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač razgovarao je danas u Pelagićevu sa načelnikom opštine Slavkom Tešićem i načelnikom Policijske uprave Bijeljina Stjepanom Terzićem, te posjetio Policijsku stanicu u toj opštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana