Patrijarh Porfirije čestitao Kurban-bajram

Srna
Patrijarh Porfirije čestitao Kurban-bajram

BEOGRAD- Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije čestitao je Kurban-bajram svim vjernicima islamske vjeroispovijesti, poželjevši im mir, zdravlje i sreću.

-Svim muslimanima, našoj braći i sestrama po praocu Avramu - Ibrahimu, ali i našoj braći i sestrama po radostima, brigama, zajedničkim pregnućima u kojima učestvujemo na dobro svih, želimo mir, zdravlje i sreću povodom nastupajućeg Kurban-bajrama - navodi se u čestitki srpskog patrijarha.

Patrijarh Porfirije je napomenuo da je Kurban-bajram praznik koji i hrišćane, koji sa muslimanima dijele ove široke balkanske prostore, podsjeća na praoca Avrama, čovjeka koji je svima, koji vjeruju u jednog Boga, primjer nepokolebljive vjere i povjerenja u Tvorca – istinitog, pravednog, čovjekoljubivog Boga koji podjednako voli sve ljude.

-Želimo da sve muslimane, na ovaj veliki praznik, obraduje anđeo milosrđa i daruje izobiljem radosti - navodi se u čestitki patrijarha Porfirija.

Islamski vjernici slave Kurban-bajram, praznik žrtve ili hadžijski bajram, jedan od dva svoja najveća muslimanska praznika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana