Panika u Trebinju, pojedini roditelji djecu nisu poslali u školu

GS
Panika u Trebinju, pojedini roditelji djecu nisu poslali u školu

TREBINjE - Pojedini roditelji iz Trebinja jutros nisu poslali djecu u školu i vrtiće nakon što su se pojavile nezvanične informacije o mogućim napadima na ove ustanove, ali iz trebinjske policije za TrebinjeLive.info su potvrdili da je sve pod kontrolom i da nema mjesta panici.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa rekao je za ovaj portal da će se obratiti javnosti, ali da je situacija u Trebinju bezbjedna.

Predsjednik Aktiva osnovnih škola Milorad Nadaždin rekao je da je primjetan veći izostanak djece u školama u Policama i Bregovima, dok su u školu u Gorici na nastavu došli uglavnom svi učenici.

-Situacija potpuno pod kontrolom, nastava se odvija redovno - naveo je Nadaždin.

-Situacija je potpuno pod kontrolom, nastava se odvija redovno, a malo je manji broj učenika u dvije trebinjske osnovne škole “Vuk Karadžić” i “Jovan Jovanović Zmaj” - naveo je Nadaždin za Srnu.

On je ponovio da je policija u školama prisutna kao i svaki dan, te dodao da je stanje redovno i normalno.

Prema nezvaničnim informacijama, povod je bio prijeteći video objavljen na jednoj od društvenih mreža piše RTRS, dok „Nezavisne“ navode da se panika počela širitu roditeljskim grupama na društvenim mrežama.

-U škole nisu stizale nikakve prijetnje, niti mejlovima, niti sam informisan da su stizale na bilo koji drugi način, tako da svaka naša škola, zajedno sa školama u Bileći, gdje se juče zbog zemljotresa nije odvijala nastava, jutros radi normalno, s tim da je primijetan veći izostanak djece nego li je to uobičajeno, a nama preostaje jedino da molimo roditelje da budu mirni i da mjesta za paniku nema - kazao je za “Nezavisne” Nadaždin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana