Pale i dio Istočnog Sarajeva bez vode

Srna
Pale i dio Istočnog Sarajeva bez vode

PALE - Preduzeće "Vodovod i kanalizacija" sa Pala najavilo je da će danas doći do prekida vodonabdijevanja na području ove opštine, Mjesne zajednice Trebević i dijelu Istočnog Sarajeva zbog sanacije kvara na transportnom cjevovodu Vrelo Prače.

Prekid će uslijediti od 8.00 časova, a radovi na sanaciji trajaće tokom cijelog dana, nakon čega će se postepeno popunjavati rezervoar i puštati voda u sistem, pa se ponovno uspostavljanje nesmetanog vodosnabdijevanja za stanovnike opštine Pale i Mjesne zajednice Trebević očekuje u večernjim časovima.

Kada je riječ o korisnicima usluga Komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Istočno Sarajevo koji se vodom snabdijevaju sa rezervoara "Baba", prekid u isporuci vode biće od 9.00 časova danas do sutra poslije 12.00 časova, navodi se na stranici ovog preduzeća.

Bez vode zbog radova na sanaciji na transportnom cjevovodu na lokalitetu Vrelo Prača, biće potrošaći u naseljima Miljevići, Petruše, Stanojevići, Kozarevići, Petrovići, Njegoševa ulica, dio Ulice Srpskih ratnika, Zlatište, Trebevićka ulica i dio naselja Ivanići.

Iz preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Pale saopštili su da će nakon sanacije uslijediti punjenje transportnog cjevovoda u dužini od 25 kilometara za šta treba duži period, te se dotok vode na rezervoar "Baba" očekuje sutra.

"Molimo potrošače za razumijevanje i strpljenje", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana