Ozvaničen početak projekta obnove sportskih dvorana u 17 osnovnih škola

Srna
Ozvaničen početak projekta obnove sportskih dvorana u 17 osnovnih škola

SARAJEVO- Šef kooperacija Delegacije EU u BiH Stefano Elero ozvaničio je danas u Sarajevu početak projekta "EU za sport" u vrijednosti od 2,1 milion evra, kojim je predviđena obnova i modernizacija sportskih dvorana u 17 osnovnih škola u BiH i na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Sarajevu.

Početak ovog projekta, koji finansira EU, ozvaničen je na sastanku predstavnika EU i ovih obrazovnih institucija, Sektora za sport Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara, kao i predstavnika relevantnih entitetskih institucija. Sredstava iz ovog projekta biće iskorištena za obnovu fiskulturnih dvorana osnovnih škola "Sveti Sava" iz Rogatice, "Dositej Obradović" Blatnica u opštini Teslić, "Rade Marijanac" Stojice u opštini Šipovo, "Sveti Sava" u Istočnom Novom Sarajevu, "Ustikolina" u Ustikolini, "Voljevac" u Gornjem Vakufu, "Ahmed Muradbegović" u Uskoplju, "Stranjani" u Zenici, "Safvet-beg Bašagić" u Visokom, "Izet Šabić" u Vogošći, "Fra Miroslava Džaje" u Kupresu, te "Kulin Ban" u Tešnju. K

orisnici projekta su i osnovne škole "Nafija Sarajlić", "Avdo Smailović", "Osman Nakaš", "Osman Nuri Hadžić" i "Grbavica dva" iz Sarajeva, kao i Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo, te Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Sarajevu.

Šef kooperacija Delegacije EU u BiH Stefano Elero izrazio je zadovoljstvo početkom ovog projekta kojim EU investira u rekonstrukciju i opremanje fiskulturnih sala, dodajući da to predstavlja samo dio ulaganja u sektor obrazovanja u BiH. "Ponosni smo što smo ozvaničili početak projekta koji će omogućiti bolje uslove u 18 opština.

Želimo da unaprijedimo uslove za sportski razvoj i generalno za obrazovanje jer sport smatramo kao jedan od načina za dalji ravoj društva i mladih", rekao je Elero.

Direktori Osnovne škole "Sveti Sava" iz Rogatice Milomir Draganić i Osnovne škole "Ustikolina" Jasmina Omerbašić zahvalili su predstavnicima EU u ime učesnika projkata, za sredstva kojima će biti unaprijeđeni uslovi za obavljanje nastave fiskulture i razvoj sporta u ovim lokalnim zajednicama. "Fiskulturna sala i zgrada Osnovne škole Sveti Sava Rogatica izgrađena je 1976. godine i od tada nije bilo znatnih ulaganja u ovu salu.

Zub vremena je doprinio tome da se sala mora kompletno renovirati. Za 770 učenika, koji trenutno pohađaju našu školu, nastava fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, izvodi se u toj sali", rekao je Draganić. Draganić je istakao da će obnova i renoviranje fiskulturne sale u Rogatici uticati na kvalitet časova ali i brojnih sportskih dešavanja u ovoj lokalnoj zajednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana