Ovo su najbolji dani za letenje avionom: Ima najmanje gužve, a otkazivanja su minimalna

Nebojša Tomašević
Ovo su najbolji dani za letenje avionom: Ima najmanje gužve, a otkazivanja su minimalna

Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da udobno letite, bez stresa i gužve.

Ako želite da vam let prođe bez problema, potrebno je da se malo zabavite planiranjem prije samog putovanja. Otkazivanja letova se dešavaju, na primjer, skoro 20% letova u 2024. je odloženo, prema američkom Birou za statistiku saobraćaja. 

Prema Asocijaciji Američkih Automobila (AAA) od dana letenja zavisi i da li će oni potencijalno biti otkazani.

Savjeti za rezervaciju letova

Petak i nedjelja su naporni dani za putovanja i zbog toga se avioni mogu postrojiti i čekati na polijetanje, što odlaže druge avione koji planiraju da slete. Kada jedan avion zakasni da sleti, to  može da stvori niz odloženih letova. AAA preporučuje letenje utorkom, srijedom i subotom, kada su aerodromi manje zauzeti.

Rezervisanje prvog leta u danu takođe može da vam pomogne da izbjegnete kašnjenje, jer su noćni letovi rijeđi od dnevnih i avion je vjerovatno spreman za ukrcavanje. Sljedeća najbolja opcija letenja bila bi jutarnji let. Stručnjaci su za Njujork post savjetuju da uzmite u obzir vremenske prilike i klimu kada rezervišete letove sa presjedanjima kako biste izbjegli potencijalne snježne oluje ili toplotne talase.

Poranite

Stručnjaci su takođe savjetovali ljudima da stignu na aerodrom najmanje dva sata ranije za domaće letove i tri sata za međunarodne letove. Imajte na umu da čak i ako zakasnite, ali ste još uvijek u mogućnosti da se ukrcate na let, vaš prtljag možda neće stići sa vama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana