Otvoreno regionalno vojno takmičenje, minut ćutnje za žrtve u Srbiji

Srna
Otvoreno regionalno vojno takmičenje, minut ćutnje za žrtve u Srbiji

SARAJEVO - Svečanom ceremonijom večeras je u Sarajevu otvoreno regionalno vojno takmičenje "Balkanske igre - polumaraton", koje se održava pod pokroviteljstvom Međunarodnog vojnog komiteta za sport.

Ceremoniji su na trgu ispred Vijećnice, osim predstavnika organizatora takmičenja Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, prisustvovali i predstavnici zemalja učesnica i brojne druge zvanice.

Na početku ceremonije okupljeni su minutom ćutnje odali počast žrtvama u Srbiji, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Generalni inspektor Ministarstva odbrane general Mirsad Ahmić je obraćajući se okupljenima istakao veliki značaj ovog takmičenja i naglasio važnu ulogu Međunarodnog vojnog komiteta za sport u jačanju mira i prijateljstva među pripadnicima oružanih snaga raznih zemalja.

-Ovo je prilika da se podsjetimo na značaj sporta u oružanim snagama. Sport je oduvijek igrao veoma važnu ulogu u životima naših pripadnika, i ne samo da im pomaže u održavanju fizičke forme, već pomaže i u izgradnji prijateljstva i timskog rada, što je ključno za uspjeh svake misije - istakao je Ahmić.

Načelnik Odjeljenja za sport i fizičko vježbanje Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, brigadir Kemal Suljević istakao je značaj sporta u zbližavanju ljudi u brisanju barijera i boljem međusobnom razumijevanju.

Takmičenje počinje sutra u osam časova ispred Vijećnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana