Otvorene radničke sportske igre poslije 13 godina

Srna
Foto: Srna

ZVORNIK - U Zvorniku su večeras otvorene radničke sportske igre na kojima je prijavljeno 18 ekipa iz zvorničkih preduzeća i ustanova sa više od 300 učesnika.

Učesnici će se takmičiti u malom fudbalu, košarci, odbojci na pijesku, stonom tenisu, pikadu, navlačenju konopca i šahu.

Radničke sportske igre otvorio je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, ističući da je prošlo 13 godina od kako je ovakva manifestacija organizovana.

Zahvalivši organizatorima igara za energiju koju su uložili da se radni ljudi sa ovih prostora okupe na sportskim terenima, Stevanović je naglasio da će gradska uprava uvijek davati podršku ovakvim događajima, sa željom da igre budu još masovnije i na dobro svih zaposlenih i grada.

"Hvala i Regionalnom sindikalnom centru Zvornik što je smogao energije da poslije toliko godina inicira i organizuje ovakve susrete", rekao je Stevanović i poželio da najbolji pobijede, ali da u toj pobjedi svi budu pobjednici.

Izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Zvornik Zoran Milutinović rekao je da je inicijativa da se ponovo aktiviraju radničke sportske igre, koje su posljednji put održane 2009. godine, naišla na odobravanje svih kolektiva i ustanova.

Podsjetivši da su u ranijem periodu tribine bile pune kada su održavane radničke sportske igre, Milutinović je rekao da se igrama šalje poruka da radnici imaju uspjeha i na sportskim terenima, ne samo na radnim mjestima.

"Vraćanjem radnika na sportske terene cilj je da se više druže, razmjenjuju mišljenja i nadmeću u sportskim disciplinama koje su sami odabrali za takmičenje", rekao je Milutinović, zahvalivši gradonačelniku za podršku i pomoć.

Radničke sportske igre trajaće do petka, 9. septembra, na više gradskih lokacija u zavisnosti od vrste sporta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana