Otvorene nove operacione sala i prostorije hirurške intenzivne njege u bolnici u Foči

Srna
Foto: Srna

FOČA- Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić danas je u Univerzitetskoj bolnici u Foči otvorio prostorije novih operacionih sala i hirurške intenzivne njege koje su rekonstruisane i opremljene u okviru projekta modernizacije ove zdravstvene ustanove čija je ukupna vrijednost 20 miliona KM.

Šeranić, koji je posjetio i intenzivnu njegu za nehirurške grane u izgradnji, te razgovarao sa predstavnicima fočanske bolnice, najavio je da slijedi završetak pedijatrijskog i ginekološkog odjeljenja, a potom će se preći na prijemni i urgentni blok.

"Pacijentima dajemo bolji kvalitet zdravstvene zaštite, a zaposlenima bolje uslove za rad", rekao je Šeranić novinarima u Foči.

On je naglasio da Ministarstvo kontinuirano radi na unapređenju zdravstvene usluge širom Republike Srpske, te da u vezi sa tim sa Udruženjem kardiologa Srpske rade na planiranju i osmišljavanju mreže pružanja adekvatne usluge u liječenju kardiovaskularnih bolesti.

"Imamo jasan put šta radimo po pitanju svake od bolnica, šta je to što je osnovno, ali dajemo mogućnost i svakoj od bolnica da se u nekom posebnom segmentu razvija", naglasio je Šeranić.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite istakao je da od direktora bolnica u Republici Srpskoj očekuje da obezbijede kvalitetan i stručan kadar, te je pozvao sve mlade koji završe Medicinski fakultet da se jave u bolnice u Srpskoj gdje će imati priliku da rade sa kvalitetnim kadrom i opremom i u dobrim uslovima.

Direktor Univerzitetske bolnice u Foči Radmil Marić izjavio je da je ova zdravstvena ustanova druga u Srpskoj po broju hirurških procedura, te da će prostorije novih operacionih sala i hirurške intenzivne njege unaprijediti zdravstvenu uslugu u ovoj oblasti.

Marić je istakao da su prethodne tri godine radili u otežanim uslovima, ali da je danas prisutno veliko zadovoljstvo jer je napravljeno nešto što je veliki iskorak za ovu bolnicu.

"Nakon Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, bolnica smo koja ima najveći broj hirurških procedura u odnosu na broj primljenih pacijenata, tako da zaslužujemo da imamo ozbiljnu hirurgiju, ne samo klasičnu, nego i ortopedsku, ginekološku i svaku drugu", rekao je Marić novinarima nakon što je sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alenom Šeranićem posjetio nove prostorije.

Prostorije novih operacionih sala i hirurške intenzivne njege rekonstruisane su i opremljene u okviru projekta "Modernizacija Univerzitetske bolnice u Foči" čija je ukupna vrijednost oko 20 miliona KM, a podrazumijeva rekonstrukciju, dogradnju centralnog bloka i nabavku opreme.

Do sada su, između ostalog, završeni objekti poliklinike, onkologije, angio-sala, neurologija, dva sprata centralnog objekta sa nadogradnjom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana