Otvorene dvije ponude za digitalizaciju javnih RTV servisa

Srna
Foto: Agencije

SARAJEVO- U Ministarstvu transporta i komunikacija u Savjetu ministara danas je održano javno otvaranje pristigle dvije ponude u postupku nabavke opreme za digitalni prenos i emitovanje za Projekat digitalizacije Javnih RTV servisa u BiH.

Prva grupa ponuđača "Sirius 2010" Banjaluka i "OIV" Zagreb dala je ponudu od 25.535.112 KM bez PDV-a, dok je ponuda druge grupe ponuđača "MIBO komunikacije" Sarajevo, "Roming Netvorks" Banjaluka, "UNIS telekomunikacije" Mostar i "Flejm dejta teknolodžis" SRL Rumunija iznosila 25.532.239 KM bez PDV-a.

"U narednom periodu izvršiće se evaluacija ponuda, te izbor najpovoljnijeg ponuđača koji ispunjava uslove javnog poziva", saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara Edin Forto naglasio je da je uspješno okončanje ove javne nabavke od krucijalnog značaja za proces digitalizacije u BiH, koji kasni gotovo deceniju za evropskim zemljama.

Digitalizacija televizijskog signala, usaglašena u okviru Ženevskog sporazuma iz 2006. godine čiji je potpisnik i BiH podrazumijevala je gašenje analognog televizijskog signala do sredine 2015. godine, što se do sada nije dogodilo.

"Nedopustivo je da BiH ostane usamljen slučaj u regionu i ostatku Evrope i krajnje je vrijeme da, iako sa gotovo decenijom kašnjenja, naši građani osjete benefite digitalizacije RTV signala", poručio je Forto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana