Otvorena novoizgrađena ambulanta u Jošavci

Srna
Foto: Instagram/ Ministarstvo zdravlja Srpske

ČELINAC - U čelinačkoj mjesnoj zajednici Jošavka danas je otvorena novoizgrađena ambulanta u čiju izgradnju i opremanje je uloženo gotovo 500.000 KM.

Ambulantu su otvorili ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, načelnik opštine Čelinac Vlado Gligorić i direktor lokalnog Doma zdravlja Draško Kuprešak.

Šeranić je istakao da je Vlada obezbijedila 300.000 KM iz programa javnih investicija, te da je objekat višenamjenski, pa se u njemu, osim ambulante porodične medicine, nalaze i stomatološka ambulanta, apoteka i laboratorija.

“Ova kompaktna cjelina biće na usluzi građanima, ne samo Jošavke već i okolnih mjesta. Opština Čelinac je i na ovaj način pokazala kako se građanima omogućava ono što je najvažnije za njih, a to su zdravstvena zaštita i bezbjednost”, rekao je Šeranić novinarima nakon otvaranja ambulante.

Prema njegovim riječima, ovdje će građanima biti omogućeni i preventivni specijalistički pregledi, što je od posebnog značaja.

Načelnik opštine Čelinac Vlado Gligorić naglasio je da je ovaj projekat bio jedan od prioriteta u ovoj lokalnoj zajednici.

“Čelinac ima osam timova porodične medicine, pet u centralnom Domu zdravlja i po jedan u Branešcima, Dubravi Staroj i sada ovdje u Jošavci. Ovo je veoma važan posao lokalne zajednice i Vlade Republike Srpske”, naglasio je Gligorić.

On je naveo da je ovo moderan objekat površine 141 metar kvadratni prilagođen potrebama građana.

“Osim podrške Vlade Srpske, izgradnju objekta podržao je i Kabinet predsjednika Republike Srpske obezbjeđujući sredstva za uređenje prostora i izgradnju temelja. Opština je izdvojila više od 100.000 KM. Privodimo kraju i opremanje za koje je obezbijeđeno 40.000 KM”, rekao je Gligorić.

Direktor Doma zdravlja Čelinac Draško Kuprešak naveo je da je strateško opredjeljenje ove ustanove da isti nivo zdravstvene zaštite imaju mještani i u Čelincu i u okolinim mjesnim zajednicama.

“Ovdje smo obezbijedili uslove da zdravstveni profesionalci mogu da pruže maksimum u zbrinjavanje pacijenata. U Jošavci je registrovano 1.200 pacijenata, a očekujemo da će taj broj biti i veći, jer je znatan broj mještana okolnih sela bio registrovan u Čelincu”, rekao je Kuprešak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana