Otvorena nadograđena i adaptirana zgrada Tužilaštva

Srna
Foto: printskrin

SARAJEVO - U Sarajevu je danas otvorena nadograđena i adaptirana zgrada Tužilaštva BiH, vrijednosti 3,78 miliona KM.

Novu uređenu zgradu otvorili su vršilac dužnosti glavnog tužioca Milanko Kajganić i ministar pravde u Savjetu ministara Josip Grubeša. Zgrada je ukupne površine 3.394 metara kvadratnih a korisna površina iznosi iznosi 2.966 metara kvadratnih.

Nadogradnja i adaptacija je najvećim dijelom izvršena je sredstvima BiH. Prostorije u kojima su sada smješteni tužioci, saradnici, stručno i administrativno osoblje ispunjavaju zahtjevne uslove iz oblasti tehničke i informatičke opremljenosti, kao i propisane bezbjednosne i tehničke standarde, potrebne za efikasan rad na tužilačkim predmetima, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Objekat ima i predviđene prostorije za adekvatno čuvanje i arhiviranje dokumentacije, prostor prilagođen kretanju lica sa invaliditetom, hodnike i prostorije za povezanost sa novom zgradom, kao i sva potrebna tehnička rješenja za funkcionisanje pravosudne institucije.

Iz Tužilaštva su naveli da će ranije kapacitete ustupiti na korištenje Sudu BiH i Visokom sudskom i tužilačkom savjetu /VSTS/ BiH. Tužilaštvo BiH je zahvalilo Ministarstvu pravde i svim institucijama koje su pomogle u rješavanju dugogodišnjeg problema smještaja. Poručili su građanima BiH da "oko 250 zaposlenih u ovoj instituciji nastavlja intenzivan radi na jačanju vladavine prava i bezbjednosti svih građana procesuiranjem počinilaca najtežih krivičnih djela, koja su u njihovoj nadležnosti, a na evropskom putu BiH".

Ovim povodom Kajganić je upriličio svečani prijem za zvaničnike partnerskih pravosudnih institucija Suda BiH, Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH i Ministarstva pravde.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana