Otkriven mogući uzrok trovanja djece u Trebinju

G.S.
Otkriven mogući uzrok trovanja djece u Trebinju

TREBINjE - Sumnja se da je prekomjerna količina hlora u vazduhu uzrok incidenta na dječijem jezeru koji se dogodio zbog prekida u napajanju strujom kada su automatska postrojenja za hlorisanje vode bila van funkcije, saopštio je Turističko-rekreativni kompleks Grad Sunca Trebinje nakon što je osmoro djece poslije boravka u tom kompleksu smješteno u trebinjsku Bolnicu zbog znakova trovanja.

- Dolaskom struje ponovo je uspostavljeno automatsko hlorisanje vode, te sumnjamo da je stvoren vazdušni čep sa prekomjernom količnim hlora - navodi se u saopštenju i dodaje da su obaviještene sve nadležne institucije kako bi se utvrdio pravi uzrok tog događaja.

U saopštenju se naglašava da su djeca koja su imala reakciju uredno hospitalizovana i da se dobro osjećaju, javlja RTRS.

Iz Poslovnog sistema Svislajn-Takovo i njihovog ogranka Grad Sunca su dodali da su sva ostala jezera nesmetano i bezbjedno funkcionisala.

- Na svim jezerima u okviru kompleksa, pa i na dječijem parametri vode su bili u granicama referentnih vrijednosti. Ljudski faktor nije zatajio - dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da taj turističko-rekreativni kompleks ima sve neophodne, zakonski potrebne akte o procjeni rizika na kupalištima, izdate od ovlaštenih organa, da dnevno kontroliše kvalitet vode i posjeduje sve neophodne analize od Instituta za javno zdravstvo koje pokazuju sve parametre u referentnim vrijednostima.

Djeca ostaju na posmatranju

Podsjećamo, osmoro djece uzrasta od pet do osam godina zbrinuto je u Bolnici u Trebinju zbog simptoma trovanja. Njihovo zdravstveno stanje je stabilno, ali će do sutra ujutro biti zadržani na posmatranju.

Pet uobičajenih stanja koja sabotiraju gubitak kilograma

Bilo da imamo premalo ili previše kilograma, istraživanje Svjetske zdravstvene organizacije pokazuje da naša težina utiče na naše fizičko i mentalno blagostanje više od bilo kog drugog faktora

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana