Otkazano putovanje banjalučkih osnovaca na Jahorinu

M.L.
Otkazano putovanje banjalučkih osnovaca na Jahorinu

BANjALUKA – Osnovna škola "Branko Radičević" iz Banjaluke otkazala je odlazak na Jahorinu za učenike petog razreda koji su sutra trebali da putuju u školu u prirodi u hotelu "Nebojša" sve dok ne budu gotove sve analize uzetih uzoraka u tom ugostiteljskom objektu.

Potvrdio je to za "Glas Srpske" direktor te banjalučke škole Siniša Rendić, naglasivši da su putovanje otkazali iz bezbjednosnih razloga.

- Iz hotela su nas obavijestili da dok ne budu završene sve analize neće primati djecu, tako da smo i mi roditelje naših đaka obavjestili da se škola u prirodi prolongira te da će novi termin najvjerovatnije biti u junu. Zdravlje djece je najpreče – rekao je Rendić i dodao da je na Jahorinu trebalo da ide oko 80 učenika petog razreda.

Grupa od 90 učenika petog razreda iz prijedorske OŠ "Petar Kočić" vratila se dan ranije iz škole u prirodi iz hotela "Nebojša" jer je polovina djece dobila stomačne tegobe, njih 16 završilo je na infuziji, a po povratku u Prijedor četvoro je bilo i u bolnici.

Uzrok stomačnih tegoba kod prijedorskih osnovaca koji su proteklog vikenda boravili u školi u prirodi u hotelu "Nebojša" na Jahorini ni pet dana kasnije nije poznat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana