Osumnjičenom za ratne zločine nije određen pritvor

Srna
Osumnjičenom za ratne zločine nije određen pritvor

BIJELjINA - Nije određen pritvor muškarcu čiji su inicijali Š.N. osumnjičenom za ratne zločine nad Srbima u proteklom ratu.

"Pritvor je predlagan zbog osnovane sumnje da je kao pripadnik /takozvane/ Armije BiH, zajedno sa njemu poznatim licima, svjesno i voljno učestvovao u ubistvu lica srpske naconalnosti koji nisu pripadali nijednoj vojnoj formaciji, niti su učestvovali u oružanim operacijama", rekao je Srni sekretar Okružnog suda u Bijeljini Milomir Čodo.

Time bi, rekao je Čodo, izvršio krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Postupajući po međunarodnoj potjernici juče je u prostorije Okružnog suda u Bijeljini priveden osumnjičeni Š.N. koji je u prisustvu branioca dao izjavu u pogledu određivanja pritvora.

"Ovaj sud je na osnovu provedenog postupka istog dana na održanom ročištu donio rješenjem kojim se odbija prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini za određivanje pritvora i osumnjičeni je odmah pušten na slobodu", rekao je Čodo. Mediji su objavili da je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo uhapšen Nijaz Šahmanović zbog sumnje da je počinio ratne zločine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana