Osobama sa Daunovim sindromom posao u hotelu „Vučko“ na Jahorini

SRNA
Osobama sa Daunovim sindromom posao u hotelu „Vučko“ na Jahorini

BANjALUKA - Direktor Ustanove za socijalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom "Daun sindrom centar" Banjaluka Zoran Jelić rekao je da će devet osoba sa Daunovim sindromom krajem oktobra dobiti posao u hotelu "Vučko" na Jahorini zahvaljujući ambasadoru ovog centra Vladi Đajiću.

"Riječ je o prvom stvarnom zapošljavanju osoba sa Daunovim sindromom na ovim prostorima koje će u hotelu `Vučko` raditi kao kuvari, konobari, sobarice, radnici u vešeraju i higijeničari", rekao je Jelić.

On je najavio uskoro put u Beč gdje će članovi "Daun sindrom centra" igrati predstavu "Roko i Cicibela", a biće organizovano i donatorsko veče za prikupljanje pomoći za ove osobe.

Đajić je danas posjetio "Daun sindrom centar", gdje se uvjerio u kulinarske sposobnosti članova ovog centra, koji su pobijedili na nedavno održanoj "Kotlićijadi" u Banjaluci.

On je naveo da su članovi "Daun sindrom centra" došli kod njega s ciljem da im bude ambasador i da im pomogne, ali da su oni zapravo pomogli njemu.

"Drugačije gledam na svijet kada sam sa njima, drugačije gledam na sebe, na svoje mogućnosti i potrebe i više uživam u životu. Preporučujem da svi tako gledamo, uživamo u tome kakvi jesmo i šta imamo, a ne da budemo frustrirani, nezadovoljni i nesrećni zbog onoga što nemamo", istakao je Đajić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana