Osnovci oživjeli park crtežima u čast Rafinerije nafte Brod

G.S.
Foto: V. Tripić

BROD - Rafinerija nafte Brod svečano je obilježila 130 godina postojanja, i to manifestacijom namijenjenom najmlađim sugrađanima ove opštine koji su učestvovali u konkursu za izbor najboljeg crteža na asfaltu i papiru.

- Već 130 godina Rafinerija raste i razvija se zajedno s opštinom Brod, a obilježavanje njene godišnjice smo posvetili upravo onima koji rastu i razvijaju se s nama, a to su naša djeca - kazali su iz Rafinerije.

Gotovo 250 osnovaca, koji su juče popodne oživjeli gradski park, pred sobom su imali zadatak da kroz svoje crteže prikažu šta se sve pravi od nafte i gasa, a neki su oslikali i svoje roditelje koji rade u Rafineriji.

Mališani su kroz svoje rukotvorine oživjeli i teme kao što su "Moj grad Brod i Rafinerija nafte" te "Srpsko-rusko prijateljstvo država i generacija".

Konkurs za izbor najboljeg crteža otvorio je generalni direktor Rafinerije nafte Brod Anatolij Vaclavič Karaljus  koji je uz čestitke učesnicima naglasio da niko od njih neće otići kući praznih ruku.

- Ove godine Rafinerija navršava 130 godina postojanja, i bez obzira na niz promjena kroz njenu istoriju, ona i dalje radi i radiće za dobrobit svih stanovnika Broda, kao i cijele Republike Srpske - kazao je Karaljus.

Ipak, kako kaže, ova manifestacija nije bila posvećena samo obilježavanju godišnjice Rafinerije, nego najvećem bogatstvu koje imamo, a to su djeca.

Konkurs je održan uz podršku opštinske uprave Brod, kao i Turističke organizacije opštine Brod, dok su učestvovali osnovci do petog razreda OŠ "Liješće" i OŠ "Sveti Sava".

Kako je ovom prilikom istakao direktor Turističke organizacije opštine Brod Goran Vukojević želja im je bila da gradski park ponovo oživi, a ova manifestacija je bila savršena prilika za to.

- Kad vidim park pun djece i meni je srce puno jer znam da će im ovo druženje ostati u sjećanju kao lijepa uspomena iz njihovog djetinjstva - kaže Vukojević.

Manifestacija je okupila oko 250 učenika te više od 30 ekipa, koji su se odmah bacili na posao te ukrasili park s gotovo 80 crteža na asfaltu, dok su drugi svoje umijeće pokazali na papiru.

Djecu su zabavljali brojni animatori, dok su se za atmosferu pobrinuli Maša i Medo, a na raspoloženje su uticali i raznovrsni pokloni.

Prva tri mjesta za najbolje crteže na papiru su osvojili Vanja Purić - na prvom mjestu, dok je drugo mjesto zaslužila Dorotea Kršić, a treće Viktorija Jovičić.

Od brojnih ekipa koje su oslikavale asfalt, prvo mjesto je osvojila ekipa broj 18, drugo ekipa broj 27, a treće mjesto broj 11. ++++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana