Osnovan Aktiv direktora doma zdravlja

SRNA
Osnovan Aktiv direktora doma zdravlja

DOBOJ - U Doboju je danas, u prisustvu ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića, osnovan Aktiv direktora domova zdravlja koji obezbjeđuju primarnu zdravstvenu zaštitu u Srpskoj.

Članovi Aktiva su direktori ukupno 55 domova zdravlja u Republici Srpskoj, a za predsjednika je izabran direktor dobojskog Doma zdravlja Vladimir Marković.

Marković je rekao novinarima da će Aktiv, kao savjetodavno tijelo resornog ministarstva, na jednom mjestu razmatrati probleme sa nivoa primarne zdravstvene zaštite kako bi se oni rješavali na dobrobit građana.

Aktiv je formiran s ciljem efikasnijeg ostvarivanja zdravstvene zaštite organizovanjem funkcionalnog povezivanja i usklađivanja rada zdravstvenih ustanova primarnog nivoa zdravstvene zaštite. 
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da će Aktiv direktora domova zdravlja Republike Srpske, koji je danas osnovan u Doboju, služiti efikasnijem i kvalitetnijem pristupanju rješavanja određenih problema u okviru primarne zdravstvene zaštite.

Šeranić je rekao novinarima da ovo tijelo može mnogo da pomogne u organizaciji zdravstvene zaštite i ljudskih resursa, u pogledu znanja i vještina.

"Ovo tijelo će imati mogućnost da bez ministarstva komunicira i razmjenjuje dobre ideje, kadrove i opremu ako za to postoji određena potreba", istakao je Šeranić.

On je rekao da očekuje dobru saradnju resornog ministarstva sa Aktivom direktora domova zdravlja Republike Srpske u čijem fokusu rada će biti unapređenje zdravstvene zaštite pacijenata, podsjetivši da je ovo tijelo proisteklo iz Zakona o zdravstvenoj zaštiti Republike Srpske.

Predsjednik Aktiva direktora domova zdravlja Republike Srpske Vladimir Marković rekao je novinarima da je Aktiv savjetodavno tijelo koje će biti na usluzi domovima zdravlja i resornom ministarstvu u cilju unapređena primarner zdravstvene zaštite.

"Svi problemi koji postoje u primarnoj zdravstvenoj zaštiti brže će se usmjeriti prema ministarstvu", istakao je Marković, koji je i vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja u Doboju.

U Doboju je održana osnivačka skupština Aktiva direktora domova zdravlja Republike Srpske, čiji će cilj biti efikasnije ostvarivanje zdravstvene zaštite kroz organizovanje funkcionalnog povezivanja i usklađivanja rada zdravstvenih ustanova primarnog nivoa zdravstvene zaštite.

Aktiv direktora javnih zdravstvenih ustanova domova zdravlja formira se za područje Republike Srpske i čine ga direktori domova zdravlja u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana