OŠ "Jovan Jovanović Zmaj": Orden Njegoša prvog reda- novi podstrek za rad

Srna
Foto: Agencije

TREBINjE- Zaposleni u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Trebinju, koju je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao Ordenom Njegoša prvog reda povodom Dana Republike, ponosni su na ovo priznanje koje za njih predstavlja dodatni podstrek da još više unaprijede rad u budućnosti, izjavio je Srni direktor škole Darko Jegdić.

Jegdić je istakao da im mnogo znači odlikovanje koje su dobili od predsjednika Dodika za jubilarnih 140 godina postojanja Škole.

On je napomenuo da je Škola odlikovana za radne uspjehe i rezultate koje postižeu obrazovanju.

"Ovo je priznanje za sve bivše i sadašnje radnike Škole i treba da nam bude motivacija u budućem radu da svaki zaposleni u svom domenu još više unaprijedi svoj, a time i rad cijele ustanove sa ovako dugom tradicijom", istakao je Jegdić.

On je naveo da učenici ove škole standardno postižu dobre rezultate na takmičenjima i izrazio nadu da će tako nastaviti.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik je povodom 9. januara - Dana Republike odlikovao zaslužne građane i institucije.

Deveti januar se slavi kao Dan Republike Srpske jer je tog datuma 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Republika srpskog naroda u BiH.

Srpsku su osnovali srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH nakon što su preglasani u ključnim pitanjima o opstanku Jugoslavije, a pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba, koji su imali status konstitutivnog naroda. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana