Orden časti komandantu helikopterske jedinice MUP-a Srbije!

Srna
Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

BANjALUKA- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je danas Orden časti sa srebrnim zracima komandantu Helikopterske jedinice MUP-a Srbije Nenadu Nediću za lična dostignuća, priznat javni rad i rezultate koji doprinose opštem napretku i učvršćivanju prijateljskih odnosa između Srbije i Srpske.

Dodjela je upriličena u Palati Republike na prijemu za pripadnike ove jedinice i Helikopterskog servisa Republike Srpske, koji su pokazali humanost, odlučnost i izuzetnu hrabrost u višednevnoj borbi sa vatrenom stihijom u Nacionalnom parku "Sutjeska" i na području Bileće, štiteći stanovništvo i materijalna dobra Republike Srpske.

 Milorad Dodik rekao je da Orden časti sa srebrnim zracima koji je uručio komandantu Helikopterske jedinice MUP-a Srbije Nenadu Nediću predstavlja znak pažnje i zahvalio Srbiji jer joj je Republika Srpska prioritet.

Nakon što je Nediću uručio orden za lična dostignuća, priznat javni rad i rezultate koji doprinose opštem napretku i učvršćivanju prijateljskih odnosa između Srbije i Srpske, Dodik je istakao da je potpisana Deklaracija temelj odnosa Srpske i Srbije.

-Ogleda se i u praktično smilu predane saradnje naših institucija - naglasio je Dodik na prijemu za pripadnike ove jedinice i Helikopterskog servisa Republike Srpske, koji su pokazali izuzetnu hrabrost u višednevnoj borbi sa vatrenom stihijom u Nacionalnom parku "Sutjeska" i na području Bileće.

Zbog toga je, kaže, odlučio da Nediću dodijeli orden jer predstavlja znak pažnje i zahvalnosti.

On je dodao da se pokušava i Helikopterski servis Srpske osigurati najbolja sredstva za rad jer učestvuju i u gašenju požara i medicinskim evakuacijama i tako spašavaju živote.

-Znam da ste angažovani i na drugim mjestima, ali ste ovdje dočekani sa posebnom ljubavlju -istakao je Dodik.

Nedić je istakao da mu je velika čast biti u ovom ambijenutu sa predsjednikom Republike Srpske, naglasivši da ovo nije orden za pojedinca već za sve momke, pilote i mehaničare koji pomažu Srpskoj.

-Gdje god se nalazio srpski narod, mi ćemo ga štititi i braniti. Ovo je naša država - naglasio je Nedić.

On je istakao da se ove godine obilježava 10 godina od potpisanog sporazuma o saradnji njegove jedinice i Helikopterskog servisa Srpske, a to se ne bi dogodilo, kako je naglasio, bez predsjednika Dodika i angažmana direktora Helikopterskog servisa Bobana Kusturića.

Kusturić je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću koji su i pored ružnih poruka iz Sarajeva omogućili gašenje požara.

Ukazao je da njegov servis ima bezrezervnu podršku predsjednika Dodika, premijera Radovana Viškovića i srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanovićeve.

-Zbog toga smo mogli dati svoj maksimum. Nije bio ugrožen nijedan život i nije stradala imovina. To je bio naš zadatak i išli smo do krajnjih granica. Drago mi je što smo nadljuskim naporima sačuvači Perućicu -naglasio je Kusturić.

Dodjela je upriličena u Palati Republike na prijemu za pripadnike ove jedinice i Helikopterskog servisa Republike Srpske, koji su pokazali humanost, odlučnost i izuzetnu hrabrost u višednevnoj borbi sa vatrenom stihijom u Nacionalnom parku "Sutjeska" i na području Bileće, štiteći stanovništvo i materijalna dobra Republike Srpske.

Prijemu su prisustvovali srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, premijer Republike Srpske Radovan Višković i direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana