Optužnica zbog poreske utaje

Srna
Foto: Arhiva

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Zorice Obradović zbog poreske utaje kojom je oštetila budžet BiH za 95.484 KM.

Optužena se tereti da je od 16. novembra 2009. do 30. maja 2011. godine, kao osnivača i odgovorno lice bez ograničenja ovlaštenja u okviru registrovane djelatnosti u pravnom licu "Asa kompani" Pale, sačinjavala i podnosila falsifikovanu dokumentaciju kojom je nastojala prikazati fiktivni promet roba između povezanih pravnih lica, koji se stvarno nije desio, te protivzakonito ostvarila pravo na odbitak ulaznog PDV-a.

U optužnici je navedeno da je Obradovićeva na taj način utajila porez i ostvarila nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 95.484 KM, navedeno je iz Tužilaštva BiH.

Ona se tereti da je upravljala inkriminisanim poslovanjem pravnog lica "Asa kompani" i da je izbjegla da plati davanja propisana poreznim zakonodavstvom BiH pružanjem lažnih podataka o činjenicama koje su od uticaja na utvrđivanje iznosa obaveza, čime je počinila krivično djelo poreske utaje ili prevare.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana