Oprezno zbog poledice

Srna
Oprezno zbog poledice

BANjALUKA - Na putevima u višim planinskim predjelima i preko prevoja ima poledice i kolovozi su mjestimično zasniježeni, a zbog moguće poledice i u nižim krajevima neophodan je oprez, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično ima magle, a vozačima se savjetuje dodatni oprez i zbog učestalih odrona.

Na putnim pravcima Livno-Kupres i Livno-Bosansko Grahovo, duva jak vjetar koji mjestimično stvara sniježne nanose.

Zbog smetova je u prekidu odvijanje saobraćaja na regionalnom putu Ulog-Klanci, preko prevoja Morine.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, odvija jednom trakom, kao i na regionalnom putu Bistrica-Podgrab.

Radovi se izvode na magistralnim putnim pravcima Lamovita-Ivanjska, na području Dervente, te Banjaluka-Stari Majdan, Rudanka-Doboj, Kozarska Dubica-Drakesnić-granica sa Hrvatskom, Gradiška-Nova Topola, Varoš-Obodnik Crna Rijeka-Ugar /granica sa Federacijom BiH/ i Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje.

Na regionalnim putevima radi se na dionicama Ugljevička Obrijež-Bobetino brdo, u rejonu Gornje Čađavice, Šipovo-Novo Selo, Jezero-Šipovo, Srbac-Gornja Vijaka-Gornja Vijaka dva-Razboj, zatim Razboj-Tedin Han, te Tedin Han-Teslić, kao i Tedin Han-Križ/granica sa FBiH/.

U FBiH se zbog radova u tunelu Crnaja /Konjic-Jablanica/ tokom dana saobraća se naizmjenično,jednom trakom, a u noćnim časovima se saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima vozila se preusmjeravaju na obilaznicu oko tunela.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Olovo-Kladanj /Olovske Luke/, Jablanica-Mostar /dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića/, Blažuj-Gromiljak /Radanovići/, Doboj-Gračanica /u Klokotnici/, Grude-Ljubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo  

Sokolac: Putevi očišćeni i posuti solju, saobraćaj bez većih poteškoća

Magistralni i regionalni putevi na području Sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije su očišćeni i posuti solju, pa se saobraćaj odvija bez poteškoća, ali su mašine na terenu i čiste dionice na koje vjetar nanosi snijeg, rekao je Srni tehnički direktor u “Romanijaputevima” Dragan Buloščić.
Buloščić je naveo da će mašine biti na terenu sve dok je potrebno, jer treba ponovo čistiti snijeg koji vjetar nanese na kolovoz.

On je istakao da “Romanijaputevi” imaju dovoljno mehanizacije i radnika za obavljanje tog posla.

Na Sokocu je jutros minus dva stepena Celzijusova, a visina snijega je 27 centimetara.

Preduzeće “Romanijaputevi” sa sjedištem u Podromaniji kod Sokoca, uz više djelatnosti, u zimskom periodu brine o prohodnosti više od 600 kilometara magistralnih i regionalnih puteva na dvije regije u istočnom dijelu Republike Srske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana