Oprez, magla na planinskim prevojima

Srna
Foto: Arhiva

BIJELjINA - Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraća se po pretežno suvim kolovozima uz smanjenu vidljivost zbog magle preko planinskih prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.


Zbog održavanja ljetne ulične atletske trke saobraćaj će sutra biti obustavljen na dionici magistralnog puta Laktaši-Klašnice jedan od 16.00 do 20.30 časova. Vozila će se preusmjeravati na alternativne pravce, ulicama u gradu. 

Na magistralnom putu Ljubinje-Žegulja, saobraćaj je obustavljen svaki dan od 8.00 do 15.00 časova, a vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce Stolac-Berkovići-Krivače-Trebinje. 

Zbog sanacije kolovoza na regionalnom putu Karanovac-Mitrovići-granica Republike Srpske /FBiH/Prisika/, /put preko Kneževa/ svaki dan od 7.00 do 18.00 časova saobraćaj će se odvijati naizmjenično, jednom trakom. 

U toku je rehabilitacija dionice magistralnog puta Han Pijesak jedan-Han Pijesak dva i dionica Han Pijesak dva-Sokolac, pa iz AMS upozoravaju da je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila i obratiti pažnju na privremenu saobraćajnu signalizaciju. 

Na regionalnom putu Rača-Vršani izmijenjen je režim saobraćaja radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta koja su angažovana na izgradnji dionice auto-puta Rača-Bijeljina. 

Zbog sanacije magistralnog puta Kozarska Dubica-Prijedor u Ulici kralja Aleksandra u Prijedoru, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. 

Na magistralnom putu Johovac-Rudanka-Doboj i na dionici regionalnog puta Razboj-Rudanka biće izmijenjeno odvijanje saobraćaja zbog sanacionih radova na spoju magistralnog i regionalnog puta u mjestu Rudanka. 

Saobraćaj se odvija otežano jednom trakom na dionici magistralnih puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići zbog sanacije klizišta. 

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola-Klašnice, te izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola, izmijenjen je režim saobraćaja, kao i zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška. 

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica na ulazu u Orahovu, saobraćaj se odvija usporeno zbog aktiviranog klizišta. 

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen. 

Na magistralnom putu Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona. 

U FBiH u toku su radovi na magistralnom putu u Sarajevu na tranzitu, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca, zbog čega se svakim danom, osim nedjelje, od 7.00 do 16.30 časova, saobraća usporeno jednom trakom. 

Zbog radova, tokom dana se sporije saobraća na magistralnim putevima Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno iz smjera Rostova, u Hadžiće i Kladanj iz smjera Olova. 

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana