Oprez: Kolovozi vlažni, učestali odroni

Srna
Oprez: Kolovozi vlažni, učestali odroni

BANjALUKA - Saobraćaj se ovoga jutra odvija po mjestmično vlažnim kolovozima, a vozačima se savjetuje da budu maksimalno oprezni zbog učestalih odrona i radova na većem broju dionica, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog tradiocionalnog Prnjavorskog vašara doći će do privremene obustave saobraćaja na regionalnom putu prema Doboju, u Ulici Bože Tatarevića i to od 15 časova danas do sutra do dva časa, kao i sutra od 17 časova do dva časa poslije ponoći.

Takođe, obustava je i magistralnim putem kroz Rogaticu zbog proslave slave opštine od 17 do dva časa narednog dana, osim za vozila hitnih službi. Za vrijeme obustave, saobraćaj će biti preusmjeren alternativnim pravcem, okolnim ulicama u gradu.

Izmjene u saobraćaju, zbog radova, su na magistralnom putu Donja Bukovica-Vršani i Vršani-Bijeljina, Trnovo-Miljevina, u kanjonu rijeke Bistrice, Gacko-Tjentište u mjestu Sastavci, na području Han Pijeska i Sokoca, Dobro Polje-Miljevina, Sastavci-Ustiprača, Brod na Drini-Hum, Gradiška-Kozarska Dubica, Teslić-Podjezera i na području Doboja gdje je u toku izgradnja auto-puta.

Zbog radova u tunelima “Cera tri” i “Strogonik” izmjene su na magistralnom putu Brodar-Višegrad i Međeđa-Brodar u tunelu “Kotva dva”, na Brodar-granica Republike Srpske i Srbije u tunelu “Trgovišta” i “ Dobro Polje-Miljevina u tunelu “Sijeračke stijene”.

Do povremene obustave zbog miniranja terena dolaziće na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča u Kostajnici.

Na regionalnom putu Rudanka-Stabari, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Izmjene su zbog radova na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola, te na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška.

Zbog klizišta zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu dionica Stari Ugljevik-Glavičice, a jednom trakom vozila naizmjenično prolaze regionalnim putem Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima Kladanj-Vlasenica, Olovo-Semizovac, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Foča-Ustikolina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana