Oluja izazvala brojne probleme u Prnjavoru

Srna
Oluja izazvala brojne probleme u Prnjavoru

PRNjAVOR - Olujno nevrijeme koje je pogodilo Prnjavor izazvalo je prekide u snabdijevanju električnom energijom i telekomunikacijama na širem području grada, prekid vodosnabdijevanja u gradu, štetu na poljoprivrednim usjevima i rušilo stabla, saopšteno je iz prnjavorskog Odsjeka za civilnu zaštitu.

Nevrijeme je Prnjavor zahvatilo juče oko 18.00 časova i jutros oko tri časa.

Izvorište “Povelič” ostalo je bez napajanja električnom energijom, što je izazvalo prekid vodosnadbijevanja u gradu, a prouzrokovani su i kvarovi na dalekovodima za Ilove, Šibovsku, Smrtiće, Palačkovce, Štrpce, Orašje i Novo Selo. Zabilježen je i veliki broj kvarova na niskonaponskoj mreži.

Sve raspoložive ekipe “Elektrodistribucije” su na terenu gdje rade na saniranju kvarova i normalizaciji snabdijevanja potrošača strujom.

Iz preduzeća “Vodovod” napominju da je zbog pražnjenja rezervoara i cjevovoda moguća pojava zamućenosti zbog čega vodu prije upotrebe treba prokuvati.

Iz Odsjeka za civilnu zaštitu navedeno je da je zbog problema sa električnom energijom prekinuta telekomunikacija u 16 centrala, kao i optička mreža Srbac-Prnjavor, zbog čega je u prekidu internet u pojedinim dijelovima grada.

Teritorijalna vatrogasna jedinica imala je više intervencija na sklanjanju stabala sa puteva, a prema izvještaju Policijske stanice Prnjavor nije bilo prekida u saobraćaju.

Jak vjetar je oborio veliko drvo na gradskom groblju, ali nema oštećenih spomenika, rekla je Srni direktor Komunalnog preduzeća “Park” Dragana Nježić.

-Dvije nadgrobne ploče su usljed pada stabla pomjerene, ništa nije polomljeno i radimo na njihovom vraćanju na prvobitno mjesto. Oboreno drvo su naši radnici uklonili i čišćenje gradskog groblja biće završeno do podneva - precizirala je Nježićeva.

Jedno stablo oboreno je i u neposrednoj blizini Policijske stanice.

Iz Gradske uprave je saopšteno da su na terenu ekipe iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove, Odsjeka za civilnu zaštitu i Odjeljenja za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i procjenjuju štetu od nevremena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana