Vlasenica: Oko 40.000 KM najugroženijim stanovnicima regije Birač

Srna
Foto: Srna

VLASENICA - Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Rajko Lazić potpisao je danas u Vlasenici ugovore o realizaciji projekta “Zimska pomoć” u okviru kojeg će novčanu pomoć u ukupnom iznosu od oko 40.000 KM dobiti socijalno ugroženi stanovnici u ovoj opštini, te u Milićima, Osmacima i Zvorniku.

Lazić je rekao novinarima da je projekat “Zimska pomoć 2023-2024”, koji se realizuje posredstvom Društva Crvenog krsta/križa BiH i uz finansijsku podršku švajcarskog Crvenog krsta, vrijedan 88.750 KM i da se realizuje u devet lokalnih zajednica.

“Lokalne organizacije Crvenog krsta u regiji Birač dobiće već naredne sedmice sredstva koja će rasporediti krajnjim korisnicima”, izjavio je Lazić i dodao da je u Republici Srpskoj završen konkurs za 2023/2024. godinu.

On je napomenuo da je saradnja sa švajcarskim Crvenim krstom odlična i da je do sada za ovaj projekat izdvojeno 1.200.000 KM za oko 8.000 korisnika.

Sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta Vlasenica Milica Kraljević izjavila je da se ovaj projekat realizuje drugi put i da će donacija od 10.000 KM biti raspoređena za 25 porodica kojima će finansijska pomoć dobro doći.

Sekretar Crvenog krsta u Milićima Jovana Petković kaže da će ovoj opštini u okviru projekta biti dodijeljno 10.000 namijenjenih za 27 porodica.

“Uspjeli smo da zajedno sa Centrom za socijalni rad pronađemo najugroženije u našoj opštini starije od 65 godina, ali i višečlane porodice”, navela je Petkovićeva.

Sekretar Crvenog krsta Osmaka Slavica Rajić rekla je da će 10.000 KM biti doznačeno za 27 porodica.

Sekretar gradske organizacije Crvenog krsta Zvornik Dana Mićić izjavila je novinarima da će sredstvima od 9.950 KM biti obuhvaćeno 30 korisnika.

“Uglavnom su to ljudi stariji od 65 godina i višečlane porodice. Ova pomoć će im značiti mnogo, moći će da plate struju, lijekove, ono što je njima trenutno najpotrebnije”, navela je Mićićeva.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević, koji je izjavio novinarima da je ovo veoma dobar vid saradnje između lokalnih zajednica, opštinskih organizacija Crvenog krsta i republičke organizacije.

“Ovom saradnjom ćemo doprinijeti boljim uslovima života naših stanovnika koji su korisnici pomoći Crvenog krsta, a opštinske vlasti uvijek će reagovati kada pojedincima bude potrebna pomoć”, naglasio je Kraljević.

On je napomenuo da ova opština ima bezrezervnu pomoć institucija Srpske, predsjednika Republike Milorada Dodika, premijera Radovana Viškovića i drugih.

Osim Milića, Vlasenice, Zvornika i Osmaka, projektom “Zimska pomoć 2023-2024” biće obuhvaćeno i stanovništvo u stanju potrebe u Novom Gradu, Mrkonjić Gradu, Bijeljini, na Palama i u Istočnoj Ilidži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana