Održani 12. pjesnički susreti Potkozarja

Srna
Održani 12. pjesnički susreti Potkozarja

NOVI GRAD- U Novom Gradu održani su 12. Pjesnički susreti Potkozarja, a ovogodišnji učesnici bili su Zdravko Zgonjanin - Baćo, Mihajlo Orlović, Željko Galonja, Dragana Kragulj, Irena Stanković, Jelena Glišić i Kristina Plavšić.

Zgonjanin je istakao da Potkozarje zaslužuje da ima svoje susrete jer su tu rođeni pisci Ljubo Jandrić, Mladen Oljača, Dragan Kolundžija.

Mihajlo Orlović rekao je da je u Novi Grad često dolazio, gdje je promoviso svoje knjige.

"Imam svoju publiku i za mene je ovaj grad nešto posebno jer znam da me uvijek neko čeka i voli ono što ja napišem", rekao je Orlović.

Direktor Narodne biblioteke Maja Jovanić Kostadinović rekla je da je ove godine u sklopu Pjesničkih susreta organizovana izložba slika i fotografija autora iz Novog Grada, te susreti književnika, okrugli sto mladih neafirmisanih pisaca iz ovog mjesta.

"Pjesnički susreti počeli su u srijedu, 13. jula, izložbom slika i fotografija u Vijećnici", rekla je Kostadinovićeva sinoć i dodala da su organizovali i školu stripa sa Zdravkom Jandrićem.

Nakon druženja uz poeziju, organizovan je i koncert novogradskih grupa "Sinhro" i "Nou limitnau".

U Narodnoj biblioteci danas će biti održano druženje novogradskih srednjoškolaca koji pišu prozu i poeziju.

Prvi susreti pjesnika održani u julu 2010. godine u Lješljanima kad je pjesnike okupio Zdravko Zgonjanin - Baćo. Zgonjanin je rođen 1937. godine u Velikoj Žuljevici kod Novog Grada, a za svoj književni rad dobio je brojna priznanja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana