Održana peta humanitarna akcija “Trojka iz bloka”

Srna
Održana peta humanitarna akcija “Trojka iz bloka”

PRIJEDOR - Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” organizovala je večeras peti humanitarni turnir “Trojka iz bloka” u Prijedoru, a prihod od takmičenja namijenjen je višečlanoj porodici sa četvoro i više djece sa područja grada Prijedora koju će naknadno izabrati.

Član ove prijedorske humanitarne organizacije Duško Kaurin izjavio je novinarima da su ove godine organizovali niz događaja ovakvog karaktera.

On je dodao da su tokom akcije “Bioskop iz bloka” i još nekim manjim akcijama u Prijedoru od početka ove godine prikupili više od 30.000 KM.

“Prijedorčani prepoznaju priču Humanitarne organizacije žSrbi za Srbež, a kao što vidite i sami koliko se mladih ljudi okupilo. O tome govori i podrška više od 160 sponzora naših akcija”, rekao je Kaurin.

Učešćem u ovom sportsko-humanitarnom događaju podršku čitavoj akciji dao je i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor koji je istakao da se rado odziva ovim akcijama.

On je naveo da je grad Prijedor podržao i podržaće i u budućnosti ovakve akcije, te najavio da će grad zajedno sa pojedinim firmama iz Prijedora krenuti u rekonstrukciju ovog sportskog igrališta.

“Smatramo da omladina našeg grada to zaslužuje”, dodao je Javor.

“Trojka iz bloka” je sportsko-humanitarni projekat Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” čija je misija da pomaže socijalno-ugrožene višečlane porodice kroz turnire u brzom šutiranju trojki u gradovima širom svijeta.

Tokom večeri zainteresovani su se prijavljivali za šutiranje na koš za tri poena pet KM, za šut sa pola terena 10 KM i šut sa slobodnog bacanja je bio pet KM.

Prema prvim procjenama, bilo je više od 250 prijavljenih šutera za trojke, a ostvareni prihod i pokazana humanost Prijedorčana na djelu izražena u novcu biće poznata narednih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana