Održana 16. 'Konferencija beba' u Istočnom Novom Sarajevu: Izabrano tročlano predsjedništvo

SRNA
Održana 16. 'Konferencija beba' u Istočnom Novom Sarajevu: Izabrano tročlano predsjedništvo

ISTOČNO SARAJEVO - Na Trgu Republike Srbije u održana je 16. "Konferencija beba" na kojoj su učestvovale 73 bebe i izabrano tročlano predsjedništvo koje čine Sofija Milinković, Lazar Lackanović i Anđelina Rudan.

Najmlađa prijavljena beba je Sofija Milinković, najstarija je Lazar Lackanović dok najviše braće i sestara ima Anđelina Rudan.

"Konferenciju beba" večeras je organizovala opština Istočno Novo Sarajevo.

Načelnik Ođeljenja za privredu i društvene đelatnosti opštine Istočno Novo Sarajevo Igor Đokanović izrazio je zadovoljstvo što 16. je "Konferencija beba" imala veliku posjećenost i što je manifestacija postala tradicionalna u ovoj lokalnoj zajednici.

- Ponosni smo na činjenicu da je 16 godina zaredom da organizujemo ovu manifestaciju. U opštini Istočno Novo Sarajevo trudimo se da priredimo programe za sve naše građane. Večeras su se prijavile 73 bebe uzrasta do godinu dana od Vidovdana prošle godine do Vidovdana ove godine, rekao je Đokanović.

On je napomenuo da je opština u saradnji sa Matičnom bibliotekom Istočno Sarajevo za sve učesnike obezbijedila slikovnice koje su prilagođene za uzrast.

- Što se tiče nagrađenih beba za predsjedništvo ovogodišnje Konferencije beba opština Istočno Novo Sarajevo svakoj bebi daje poklon u iznosu od 200 KM, dok pekara `Zlatno zrno` učestvuje sa 100 KM za svaku bebu, naveo je Đokanović.

Konferencija beba" je tradicionalna manifestacija koja ima za cilj promovisanje porodice i porodičnih vrijednosti.

Organizator "Konferencije beba", koja se održava od 2006. godine s ciljem upoznavanja javnosti sa demografskom slikom Srpske i promovisanjem porodice i odgovornog roditeljstva, jeste Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske u saradnji sa lokalnim zajednicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana