Održan Svetosavski bal, prikupljena pomoć za djecu sa Daunovim sindromom

GS
Foto: RTRS

BEČ - U carskoj palati Hofburg u Beču večeras je održan jubilarni 25. Svetosavski bal koji je okupio više od 2.000 učesnika iz Republike Srpske, Srbije i Austrije.

Manifestacija je imala humanitarni karakter, a prikupljena sredstva namijenjena su Daun sindrom centru iz Banjaluke.

Svetosavski bal organizovao je Srpski centar u Beču.

Tradicionalni Svetosavski bal održan je u 12 sala i na četiri pozornice ove raskošne bečke carske palate, u kojoj se održava samo 14 najsvečanijih balova.

Tokom šestočasovnog scenskog programa izvedene su numere klasične, starogradske, rok i elektronske muzike.

"Cilj je da se ljudi lijepo provedu da plešu da bolje upoznaju srpsku kulturu, a ovaj bal ima i humanitarni karakter", rekao je za RTRS predsjednik Srpskog centra u Beču Milan Vidović.

Učesnici ovogodišnjeg bala prvi put su i djeca Daun sindrom centra iz Banjaluke, a Srpska zajednica u austrijskoj prestonici potrudila se da ove godine sav prikupljeni novac tokom večeri preusmjeri "djeci sunca".

"Od danas će se samo gledati sličnosti, a ne različitosti u odnosu na osobe sa Daunovim sindromom. I od danas će se ovdje pričati šta mogu, a ne kao do sada šta ne mogu", rekao je direktor Daun sindrom centra Banjaluka Zoran Jelić.

Direktor UKC-a Republike Srpske i ambasador Daun sindrom centra Banjaluka Vlado Đajić rekao je da je večeras u Beču održano predivno veče i druženje više od 2.000 Srba iz Beča, Austrije, Srbije i Republike Srpske, te da je presrećan što će dio sredstava ići za članove Daun sindrom centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana