Održan susret članova internacionalne policijske asocijacije

SRNA
Održan susret članova internacionalne policijske asocijacije

NOVI GRAD - U Novom Gradu danas je prvi put održan susret članova Internacionalne policijske asocijacije /IPA/ banjalučke regije, koji je okupio 25 policijskih službenika.

Domaćin u Novom Gradu Mirko Vojnović rekao je da je održano takmičenje u streljaštvu, te da je nakon toga druženje nastavljeno uz rijeku Unu.

On je podsjetio da je Internacionalna policijska asocijacija osnovana 1950. godine, te da nosi moto "Služenje kroz prijateljstvo".

"To se najviše zasniva na okupljanju policijskih službenika ili ljudi koji su u tim granama policije, ali i građana, koji nisu policijski službenici", rekao je Vojnović, koji se kao građanin pridružio ovoj Asocijaciji.

Takmičenje u streljaštvu održano je u staroj improvizovanoj streljani na Gliginom brdu.

Predsjednik IPA regionalnog kluba Banjaluka Srđan Tubić rekao je da je IPA organizacija koja radi širom svijeta.

"To je strukovno udruženje policajaca, koje okuplja aktivne policajce i one u penziji, ali i ostale ljude koji su na neki način naslonjeni na policiju", objasnio je Tubić.

Tubić je rekao da je današnja aktivnost okupila policajce, pripadnike Granične policije i Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Prema njegovim riječima, jednom godišnje organizuju i centralne susrete, koji će ove godine biti održani u Gradišci, gdje se inače održavaju tradicionalni kuglaški turniri, a osim sportskog dijela planirani su seminari, te kulturni program.

Susret u Novom Gradu održan je u okviru "Petrovdanskih dana", manifestacije organizovane povodom Petrovdana - Dana opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana