Održan protest samostalnog sindikata državnih službenika

Srna
Održan protest samostalnog sindikata državnih službenika

SARAJEVO - Nekoliko desetina državnih službenika okupilo se danas pred zgradom zajedničkih institucija BiH u Sarajevu na protestu u organizaciji Samostalnog sindikata državnih službenika i zaposlenih u institucijama BiH.

Iz Sindikata ističu da im je cilj da imaju potpisan kolektivni ugovor sa kojim dobijaju pravnu i ekonomsku zaštitu, da im osnovica za obračun plate za 2023. godinu bude 650, da se naknada za prevoz, prema zakonu, isplaćuje u 100 odstotnom iznosu, a ne 60 odsto troškova kao sada.

Predsjednik Sindikata samostalnih državnih službenika i zaposlenika u Institucijama BiH Salih Karčić podsjetio je da je ovo sedmi protest koji organizuju, dodajući da ima iste ciljeve kao i dosadašnjih šest, prenose federalni mediji.

Iz Sindikata navode da su rezultati njihovih protesta evidentni, da je osnovica vraćena na 535, topli obrok povećan sa osam KM na 11 KM, a naknada za prevoz povećana za 20 odsto. "Povećani su koeficijenti za 0,2 zaposlenima do radnog mjesta – stručni savjetnik. Sve ove promjene su rezultat naših protesta", dodaju iz Sindikata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana