Održan istorijski čas za učenike iz Knežice i Međuvođa

Srna
Foto: Srna

KOZARSKA DUBICA- Javna ustanova Spomen-područje Donja Gradina organizovala je danas istorijski čas za učenike Osnovne škole "Majka Knežopoljka" iz Knežice i Međuvođa u opštini Kozarska Dubica.

Direktor Javne ustanove Spomen-područje Donja Gradina Tanja Tuleković izjavila je Srni da je, na poziv paroha knežičkog Željka Jevđenića, istorijski čas organizovan u amfiteatru Etno-domaćinstva u Knežici.

Čas je učenicima iz Knežice i Međuvođa održao kustos Mirko Dimić, a postavljene su i izložbe "Koncentracioni logor Jasenovac 1941-1945" autora Tanje Tuleković i Dejana Motla, te "Jasenovački stradalnici" Mirka Dimića.

"Pripremili smo i interaktivni kutak za učenike, odnosno materijale koji su učenici mogli samo da pretražuju na interaktivnom slajderu, te video-prezentaciju Spomen-područja Donja Gradina", navela je Tulekovićeva.

Ona je istakla da su na taj način sadržaji i aktivnosti kojim se bavi Spomen-područja Donja Gradina približeni učenicima osnovne škole, koji su pokazali da su veoma zainteresovani za rad ustanove i istorijske činjenice koje govore o stradanju naroda Potkozarja u Drugom svjetskom ratu.

"Svakako ćemo nastaviti ovakav vid saradnje, a Osnovnoj školi `Majka Knežopoljka` u Knežici poklonili smo i štampana izdanja čiji je izdavač Javna ustanova Spomen-područje Donja Gradina, časopis `Topola`, te `Knjigu iz Tišine`, `Knjigu sjećanja`, `Portrete` i kataloge izložbi", izjavila je Tulekovićeva.

Istorijski čas i izložbe organizovane su za učenike od četvrtog do devetog razreda povodom obilježavanja 80 godina od Bitke na Kozari. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana