Od ponedeljka besplatna užina za 10 učenika prnjavorske škole

SRNA
Od ponedeljka besplatna užina za 10 učenika prnjavorske škole

PRNjAVOR - Desetoro učenika Osnovne škole /OŠ/ "Branko Ćopić" iz Prnjavora, čije su porodice slabijeg materijalnog položaja, imaće besplatnu užinu od ponedeljka, 27. novembra do kraja školske godine, zahvaljujući donacijama prikupljenim na priredbi "Obrok ljubavi".

Direktor ove škole Jasmina Malešević rekla je Srni da je na humanitarnoj priredbi, održanoj početkom sedmice, prikupljeno 1.660 KM. "U programu su igrom, pjesmom i glumom učestvovali učenici od četvrtog do devetog razreda centralne škole u Prnjavoru i poručne škole Glogovac, njih 60, a odazvao nam se veliki broj sugrađana koji su u skladu sa mogućnostima izdvojili novac za kupovinu ulaznice.

Dugujemo veliku zahvalnost i roditeljima i djeci što imaju sluha za sve naše aktivnosti", navela je Maleševićeva.

Ona je napomenula da će, uz dogovor i procjenu učitelja i nastavnika, te saglasnost porodica, biti izabrano desetoro djece koja će do kraja školske godine imati besplatan obrok u pekari "Domuz".

OŠ "Branko Ćopić" Prnjavor poznata je po brojnim humanitarnim aktivnostima tokom cijele godine. Povodom Dana hrane - 5. novembra učenici od prvog do petog razreda prikupili su 25 prehrambenih paketa koji su uručeni socijalno ugroženim porodicama učenika škole.

Jedna od tradicionalnih aktivnosti je i decembarska akcija "Jedan slatkiš, jedno dijete" u kojoj se prikupi oko 80 paketića za učenike škole i višečlane porodice, a višak paketića proslijede djeci sa poteškoćama u razvoju iz Dnevnog centra "Neven" Prnjavor i Dječijem domu "Rada Vranješević" u Banjaluci.

Učenici ove škole učestvuju i u akciji prikupljanja slatkiša za božićne i novogodišnje paketiće djeci sa Kosova i Metohije, kao i u prikupljanju novca za izgradnju Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana